Zorgverzekeraars presenteren visie op samenwerken aan kwaliteit

Zorgverzekeraars presenteren in het boekje Visie op Kwaliteit hun gezamenlijke visie op de kwaliteit van de gezondheidszorg. Zorgverzekeraars hebben de verantwoordelijkheid om voor hun verzekerden te zorgen voor een kwalitatieve en betaalbare gezondheidszorg. In het visiedocument stellen de zorgverzekeraars vast dat zij zonder gemeenschappelijke uitgangspunten de noodzakelijke kwaliteitsverbeteringen in de zorg niet kunnen realiseren. De eenheid van taal tussen zorgverzekeraars maakt het bijvoorbeeld makkelijker om de juiste kwaliteitsinformatie te verzamelen en verzekerden goed te informeren over kwaliteitsverschillen in de zorg.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FYGO Werving en selectie voor de fysiotherapeut

Zorgverzekeraars gaan samenwerken in het bepalen van relevante kwaliteitsindicatoren, het verzamelen van kwaliteitsgegevens en het verwerken/normeren van deze kwaliteitsgegevens. Vervolgens kunnen zorgverzekeraars naar hun eigen inzichten de kwaliteitsinformatie gebruiken in de zorginkoop. In Visie op Kwaliteit geven de zorgverzekeraars aan wat hun visie betekent voor de verzekerde, de zorgprofessional, de zorgaanbieder, de overheid en uiteraard ook voor de zorgverzekeraar zelf.

Pieter Hasekamp, algemeen directeur van ZN: “Wanneer zorgverzekeraars zich actief met kwaliteit gaan bemoeien, is dat goed voor een stevig publiek debat. Maar dat mag hen niet tegenhouden. Verzekerden mogen de komende tijd meer van de zorgverzekeraars verwachten op het gebied van de kwaliteit van de zorg.” Ook Diana Monissen, bestuursvoorzitter van De Friesland, reageert op de visie: “Als de kwaliteit van de zorg verbetert, dalen de kosten. Die twee gaan hand in hand. Betere kwaliteit zorgt er voor dat de patiënt én de beste zorg krijgt én dat deze ook betaalbaar blijft, nu en in de toekomst.”

Visie op Kwaliteit is hier te downloaden. Een gedrukt exemplaar is te bestellen via info@zn.nl.

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl
Vorig artikelPreventie van chronische ziekten in risicogroepen
Volgend artikelHersenen bij ouderdomsdiabetes langzaam achteruit