Advertentie:bezoek fysiovacature.nl

Zorgverzekeraars Nederland, de koepelorganisatie van verzekeraars, heeft op 19 november laten weten dat zij namens alle verzekeraars het Keurmerk erkent als register voor vergoeding van verbijzonderde fysiotherapie. Het algemeen bestuur van beroepsvereniging KNGF is samen met ZN door de Nza geautoriseerd tot het aanwijzen van kwaliteitregisters. Tot 2015 was het Centraal Kwaliteits Register van het KNGF het enige kwaliteitsregister.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FYGO Werving en selectie voor de fysiotherapeut

Klik op de kaart
Deelnemers van het Keurmerk Fysiotherapie

In 2015 is een nieuw register opgericht met een nieuwe standaard voor kwaliteit: het Keurmerk Fysiotherapie. Zorgverzekeraars hebben het Keurmerk aangewezen, maar het KNGF heeft dat tot op heden niet gedaan, ondanks aandringen van ZN en de Stichting Keurmerk en de opdracht vanuit de NZa (Nederlandse Zorg autoriteit) om binnen het veld tot een oplossing te komen.

De aanwijzing van ZN maakt het mogelijk dat het nieuwe kwaliteitsinitiatief voor de fysiotherapie, Keurmerk Fysiotherapie, door kan gaan met het realiseren van haar doelstelling: Bevorderen van de kwaliteit van de fysiotherapeutische zorg door fysiotherapeuten die extra aan kwaliteit werken ook zichtbaar te maken voor patiënten en zorgverzekeraars. Op deze manier wil het Keurmerk fysiotherapie de positie in de Nederlandse gezondheidszorg geven die ze verdient.

Bron: Keurmerk Fysiotherapie

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl
Vorig artikelVeranderingen zorgverzekering in uitzending Kassa
Volgend artikelNZa focust op fysiotherapie