Advertentie:bezoek fysiovacature.nl

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) vindt dat zorgverzekeraars en fysiotherapeuten een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Ook als het gaat om de aanvullende verzekering. ZN betreurt het daarom dat het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) in haar recent gelanceerde najaarscampagne ‘Bewegen is kiezen’ een verkeerde voorstelling van zaken geeft over het gebruik van de behandelindex en de toepassing van medische selectie bij aanvullende zorgverzekeringen.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FYGO Werving en selectie voor de fysiotherapeut

De behandelindex wordt in de KNGF-campagne op onjuiste wijze neergezet. ZN betreurt dit, omdat het geen recht doet aan de afspraken en inspanningen uit het hoofdlijnenakkoord waar zowel zorgverzekeraars als fysiotherapeuten bij betrokken zijn. ZN benadrukt dat de behandelindex helpt bij het voorkomen van onnodige behandelingen, het draagt zo bij aan zinnige en zuinige zorg. Fysiotherapie blijft daardoor ook betaalbaar voor verzekerden met een kleine portemonnee.

Veel aanvullende verzekeringen vrij toegankelijk

De KNGF-campagne zet medische selectie weg als hindernis voor zorg. Dat is niet juist. Verreweg de meeste aanvullende zorgverzekeringen zijn namelijk vrij toegankelijk. Medische selectie wordt doorgaans slechts bij een enkele aanvullende zorgverzekering toegepast vanwege de zeer uitgebreide dekking.

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl
BRONZorgverzekeraars Nederland
Vorig artikelSporten vermindert de pijngevoeligheid
Volgend artikelZenuwstimulatie voor beter aanleren complexe bewegingen