Advertentie:bezoek fysiovacature.nl

Aan de hand van hun ‘ergernissen top-10’ gaat Zorgverzekeraars Nederland (ZN) met eerstelijns-koepelorganisaties onnodige bureaucratie te lijf. Een zestal werkgroepen gaat nu per beroepsgroep daarover concrete afspraken maken.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FYGO Werving en selectie voor de fysiotherapeut

Met de huisartsen hebben de zorgverzekeraars al concrete stappen gezet. In navolging van dat succes riep ZN november vorig jaar de andere eerstelijns-koepelorganisaties bijeen om ook voor hen de administratieve lastendruk te verminderen. Als eerste resultaten daarvan is op 1 januari al een aantal formulieren afgeschaft.

“Er ontstaat nu een domino-effect waarvan we gebruik moeten maken”, meent ZN-directeur Zorg Marianne Lensink. “Veranderingen bij de huisartsen hebben gevolgen voor bijvoorbeeld de apothekers, en vervolgens de hulpmiddelenleveranciers. We moeten dus dóórpakken. We willen dit oplossen, niet het probleem alleen maar verplaatsen. Gezien het resultaat dat we samen met de huisartsen hebben bereikt, gaan we daarom nu ook met de andere partijen in de eerstelijns zorg een verkenning uitvoeren om hun administratieve lasten te verlichten.”

Nog dit voorjaar hoopt ZN ook met de andere eerstelijns zorgorganisaties de eerste concrete verbeteringen af te spreken. “Dan kunnen die nog worden meegenomen in de contracten voor 2017”, zegt Lensink. “Voor andere dingen is meer tijd nodig. Dat is niet erg, als we de vaart er maar wel in houden.”

Bron: ZN.nl

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl
Vorig artikelNZa kan onderzoek zorgverzekeraars niet onderbouwen
Volgend artikelKrachttraining met trilling levert 25 tot 100 procent meer resultaat