Wii op doktersvoorschrift

Canadese doktoren vinden de bewegingsgevoelige controller van Nintendo uitermate geschikt voor het herstel van hun patiënten.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FYGO Uitzendbureau voor de fysiotherapeut

The Glenrose Rehabilitation Hospital in Canada is het eerste ziekenhuis dat de Wii-technologie gebruikt om revaliderenden te helpen met bewegings- en balansproblemen. Dokter Grigore Burdea is specialist in revalidatiebehandelingen met virtual-realitytechnieken en games. Hij verwacht dat over vijf jaar elk ziekenhuis en elke revalidatiekliniek gebruikmaakt van deze techniek. Volgens Burdea is de Wii al eerder gebruikt voor vermaak van patiënten, maar nooit eerder hielpen therapeuten patiënten met hun golfswing, tennisopslag of het gooien van een strike. Hiermee worden de bewegingen verbeterd en worden de hersenen getraind om snel te reageren op virtuele ballen of vuistslagen. ‘Mensen zijn al snel verslaafd aan games en in dit geval leidt een verslaving tot positieve resultaten,’ zegt Burdea. ‘Het zou slim zijn als Bill Gates dit soort onderzoek zou sponsoren.’

Ergotherapeut Don Simoneau zegt dat hij de technologie pas op vijf mensen uitgeprobeerd heeft, maar dat al tweehonderd ziekenhuizen staan te springen om hun voorbeeld te volgen. Patiënten die voorheen geen zin hadden in saaie therapiesessies waarbij ze ballen en ballonnen moesten overgooien, spelen nu uren met een Wii.

Bron: T.net

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.