De krakende geluiden afkomstig uit synoviale gewrichten ontstaan tijdens door het optreden van gasvorming wanneer de gewrichtsoppervlakken worden gescheiden.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FYGO Uitzendbureau voor de fysiotherapeut

Gregory Kawchuk, een bio-ingenieur en revalidatiegeneeskunde specialist aan de Universiteit van Alberta in Canada, en collega’s gebruikten een snellere, meer gedetailleerde Magnetic Resonance Imaging, of MRI, om te kijken wat er gebeurde wanneer ze tractie appliceerden aan een van de vingergewrichten. Co-auteur Jerome Fryer, een chiropractor in Nanaimo, Canada, was hierbij de proefpersoon.

Lees verder via PLOS ONE

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl

1 REACTIE

  1. Ik begrijp wat ik zie op deze video. Maar wat me ontgaat is de verklaring gas. Wat ik zie is een verbinding onder trek kracht and dan losschiet met vervolgens een verdonkering wat m.i. een plotslinge ruimte ontstaat wat spleet vormig uitziet en niet bolvormig wat met je gas vrijlating zou verwachten. Ik zie niet een uitstulping van het gewrichts kapsel maw geen volume toename. Me dunkt dat een verdere studie nodig is en wel in Nederland door specialisten in de biomechanica. Mijn kritische kantekening is dat zowel in de VS als in Canada bij de heren chiropractikers een soort zelf verheerlijking aanwezig is dat op politiek nivo vaak niddels geld bijdrage wordt benadrukt. Medunkt een kritische beschouwing lijkt me wel zaak.

Reacties zijn gesloten.