Urker praktijk lijdt onder landelijke malaise

Health & Motion zit landelijk in de problemen. De fysiotherapie-organisatie, waarbij ook de Urker vestiging aan De Noord is aangesloten, kampt met grote schulden. Ondertussen proberen de plaatselijke therapeuten hun klanten zo goed en zo kwaad als dat gaat te blijven helpen.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FYGO Werving en selectie voor de fysiotherapeut

Volgens fysiotherapeut Albert Koffeman is er landelijk sprake van mismanagement. Health & Motion telt vijf vestigingen: ,,Net als in mijn geval gaat het dan vaak om praktijken die zijn opgezet door een fysiotherapeut, die sterk gegroeid zijn en waarvan de oprichter nu zegt dat hij zich liever weer wil bezighouden met mensen, in plaats van met management. Het doel van de landelijke leiding was om snel door te groeien. Een overeenkomst voor de overname van vijftien praktijken in Rotterdam was bijna rond, maar ketste op het laatste moment af. Ondertussen waren de overheadkosten en de salarissen van de bestuurders al wel ingericht op een grotere organisatie.”

Lees verder opurk.nl

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl
Vorig artikelPatiëntgerichte revalidatie kan beter
Volgend artikelVerzekerden als onderzoeksgroep

1 REACTIE

 1. L.S.,

  De laatste jaren wordt onze fysiotherapiepraktijk in toenemende mate benaderd om, tegen forse betaling uiteraard, allerlei onderdelen van mijn niet-core business (patiëntenzorg)aan hen uit te besteden.
  Zo zou ik me meer op het primaire zorgproces kunnen richten.
  Hoe zou dat moeten met de huidige stevige concurrentie in de eerste lijn?

  Dit lijkt mij een spiegeleffect van allerlei echt grote jongens in commerciële markten omdat het daar schering en inslag is.
  Ik heb het altijd onbegrijpelijk gevonden dat collega’s hier op ingaan gezien de geringe omvang van de niet-core business in de eerste lijn fysiotherapie.

Comments are closed.