RSS-lezers stofzuigen het internet voor u

Automatisch de laatste meldingen van vele websites op je computer ontvangen kan via RSS (Really Simple Syndication). Met een speciaal programma dat je kunt downloaden op je computer, een zogeheten RSS-reader, krijg je de laatste nieuwsberichten van je favoriete sites vanzelf te zien. Met RSS hoef je dus niet allerlei websites te bezoeken, maar komt de informatie “naar jou toe”. In de reader komen de koppen van de laatste meldingen overzichtelijk onder elkaar te staan. Eindeloze reeksen openstaande schermen en het steeds heen en weer klikken tussen je favoriete sites om te zien of er iets nieuws op staat is dus verleden tijd. Het is alsof het programma continu het internet voor u “stofzuigt” en u het nieuws levert.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FYGO Werving en selectie voor de fysiotherapeut

Hoe gebruik ik RSS?
Om RSS-feeds te bekijken heeft een computergebruiker een “RSS-lezer” nodig. Dit computerprogramma toont de RSS-informatie van favoriete websites op het beeldscherm.

Een gebruiker moet zich vervolgens met behulp van de RSS-lezer “abonneren” op RSS-feeds van zijn favoriete sites. Bijvoorbeeld de RSS-feed van de homepage van FysioForum. Iedere keer wanneer daarop iets wordt gewijzigd krijgt de gebruiker een melding. Vergelijkbaar met de melding dat hij nieuwe e-mail heeft.

De internetbrowser Firefox en het bijbehorende e-mailprogramma Thunderbird beschikken standaard al over RSS-functionaliteit.

Waar vind ik een nieuwslezer?
In het download gedeelte van FysioForum vindt u er enkele.
Meer RSS-programma’s op – link – en elders op het web.

Waar vind ik de RSS-feeds?
Tussen de links van FysioForum is een categorie RSS aangemaakt. Er zijn al een aantal feeds van medische nieuwspagina’s verzameld. U kunt uw eigen feeds daar ook aanmelden en deze delen met uw collega’s.

Feeds op uw praktijkpagina.
Het is ook mogelijk om de laatste nieuwskoppen van FysioForum op uw (praktijk)pagina te krijgen. Slechts 1 regel code op uw website laadt de laatste 10 nieuwskoppen op uw website. Zo kunt u uw lezers automatisch het laatste nieuws aanbieden.
Meer info vindt u hier.

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl
Vorig artikelManuele therapie bij schouderklachten na NHG-standaard
Volgend artikelTillift maakt werk in de zorg dragelijk

3 REACTIES

  1. Hartelijk dank. Als nieuwe gebruiker had ik later pas door dat de link op de adresplaats stond en niet in het hele script wat ik in beeld krijg.
    Met vriendelijke groet,

    Jos van Zuylen

  2. Ik begrijp de opmerking nu beter.

    Je kunt deze links in je RSS-lezer plakken

    De RSS-lezer haalt op het adres van de link het betreffende script op en maakt er een (voor ons) begrijpelijk verhaal van.

Comments are closed.