Advertentie:bezoek fysiovacature.nl

Al jarenlang zijn de gezondheid- en wellness-industrie er op uit om mensen te stimuleren tot beweging naast hun dagelijkse werkzaamheden.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FYGO Werving en selectie voor de fysiotherapeut

Of het nu is door gebruik te maken van technologie om stappen en activiteiten bij te houden, of via logistieke diensten die helpen bij het gemakkelijk en leuk uitwerken van activiteiten. Bedrijven als Fitbit, Moov, Jawbone, ClassPass, en zelfs Apple Health pleiten allen voor een gezond leven door middel van dagelijkse beweging en activiteit.

Bij Lumo, hebben ze besloten zich te richten op het corrigeren van houding in de hoop dat, als je gaat zitten, er in ieder geval geholpen wordt bij het goed gaan zitten. Dat gezegd hebbende, het menselijk lichaam is gebouwd om te bewegen, waarbij er in eerste plaats wordt gelet op houding, uw beste houding is een veranderende houding …. Met andere woorden, wij willen dat u gaat bewegen! De voordelen van het opstaan en bewegen gaan veel verder dan alleen het aantal calorieën, maar ook de gevolgen van productiviteit en stress, als van gewicht-verlies en spierversterking.

(De volgende stap na het opstaan en bewegen is goed te bewegen. Vandaar het tweede product Lumo Run.)

Echter, ondanks de brede invoering van fitness-oefeningen en herhaalde aanbevelingen via artsen en deskundigen, is de meerderheid van de Amerikanen nog steeds niet bereikt om de aanbevolen 10.000 stappen per dag te zetten. De meeste Amerikanen komen niet eens aan het gemiddelde van ongeveer 5.000. De reden? Gedragsverandering is moeilijk.

Tenzij, het natuurlijk is voor Pokémon.

Het (vereenvoudigde) doel van de Pokémon Go app is om alle verschillende soorten Pokémon te verzamelen om zo steeds hogerop te klimmen als trainer. Met behulp van de GPS van uw telefoon, vult zich een kaart van een gebied, zodat u ze kunt herkennen, vastleggen, en verzamelen van Pokémon. Hierbij komt dat u zo uw geliefde Pokémon kan vangen, het spel moedigt ’trainers’ ook aan om te stoppen bij Pokestops (aangewezen plaatsen) om hier nuttige items te vinden/kopen zoals Pokeballs. In samenwerking met andere Pokémon Go gebruikers om te strijden op de Pokémongym en uitbroeden van Pokémon eieren door het lopen van de voorgeschreven afstand (variëren van 2 km tot 10 km).

Zowel de gezondheid-voorstanders als wij, zijn blij met de komst van Pokémon Go sinds begin juli. Hierdoor is er een opwaartse sprong in de hoeveelheid dagelijkse lichamelijke activiteit over een brede mix van demografie. Als je buiten rond loopt, zie je soms zwermen van mensen, van jonge kinderen tot jong volwassenen, maar zelfs ouderen. Het doel van het spel is om zeldzame Pokémon te zoeken in uw stad of omgeving. Zodoende besteden alle gebruikers extra tijd aan het buiten zijn en reizen zij veel meer te voet (sommige gevallen met de fiets) om letterlijk kilometers te lopen om de Pokémon uiteindelijk te vangen.

De Pokémon Go app is een duidelijke aanvulling op de fysieke activiteit die je doet tijdens het spelen van het spel. De meerderheid van de jacht op de Pokémon vind buiten plaats, waar je dan weer de nodige vitamine D en frisse lucht op doet. Dit is een upgrade van het wandelen op de loopband of de apparaten in de sportschool. Maatschappelijk heeft het ook voordelen, zo kom je op straat vaker en makkelijker andere spelers tegen, of bij de diverse verzamelplaatsen ofwel Pokestops. Dit bevordert de face-to-face gesprekken en interacties tussen mensen met dezelfde interesses ten opzichte van de online wereld.

Aan houding en beweging is ook gedacht, zo zit er een speciale functie op de app waarbij de camera van de telefoon wordt geactiveerd zodat het net lijkt alsof alle Pokémon die je ontmoet ziet alsof ze echt voor je staan. Het mooie van deze functie is, dat wanneer een Pokémon met succes wordt gevangen, je de telefoon van je af moet houden om de Pokémon in beeld te krijgen, waardoor de speler uit de gebogen houding van zijn telefoon komt en periodiek de spieren in de lagere hals te laten ontspannen.


De enige zorgwekkende kritiek de we hebben op deze Pokémon app zijn de horror verhalen die we horen van mensen die ongelukken krijgen of maken door het spelen van Pokémon. Mogelijk wordt hier iets mee gedaan in de volgende release van het spel, komen ze met een slimme manier om ervoor te zorgen dan gebruikers meer omhoog kijken in het verkeer.

Maar voor nu, zijn we onder de indruk, Pokémon GO ….

Dit artikel wordt aangeboden door YorBody Fysiotherapie
Dit artikel wordt aangeboden door YorBody Fysiotherapie
Advertentie:bezoek fysiovacature.nl
VIAPriscilla Koning-Konings
Vorig artikelLichamelijke inactiviteit drukt zwaar op economische groei
Volgend artikelOnderzoek naar effect fysiotherapie bij ouderen