Peiling op FysioForum wordt vervalst

Terwijl ik dit schrijf, wordt FysioForum overspoeld door buitenlandse bezoekers. Deze bezoekers komen willekeurig vanuit alle landen van de wereld en ze komen allemaal stemmen op de nieuwe poll.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FYGO Uitzendbureau voor de fysiotherapeut

Eigenaardig is dat FysioForum normaliter haar gasten vanuit Nederland en België ontvangt en nooit bezoekers uit Iran, Korea, Japan, China, Taiwan of Venezuela krijgt. Ook is FysioForum niet gewend zo frequent bezocht te worden en de “buitenlanders” komen alleen maar stemmen. De “buitenlanders” stemmen massaal op “Ja”.
De conclusie is snel getrokken, iemand die telkens zijn/haar IP-adres weet te vernieuwen is de peiling aan het vervuilen door telkens op “Ja” te stemmen en zijn/haar identiteit te vernieuwen.

Koud kunstje

De opzet was om een peiling te creëren met een lage drempel. Leden, maar ook niet-leden van FysioForum moesten kunnen stemmen. Deze laagdrempeligheid gaat dan ten koste van de veiligheid. Iemand heeft besloten om daar misbruik van te maken en dat is een koud kunstje.

Rond 21:30u is het bevuilen begonnen en de stand stond toen op:
3 stemmen   Ja
31 stemmen Nee
1 stem         geen mening

Ik kijk het nog even aan, dan gaat de peiling het archief in.
De nieuwe peiling gaat dan opnieuw van start, echter alleen leden kunnen nu stemmen.
Over de motivatie van het bevuilen kan ik alleen maar speculeren; iemand wil laten zien dat de beveiliging lek is. Het kan zijn dat men niet blij is met de peiling en zodoende de peiling in het belachelijke trekt. Joost mag het weten.

Wordt lid!

Aanmelden is slechts een kleine moeite en kost helemaal niets. FysioForum is ook door niet-leden te lezen, leden krijgen echter meer privileges. Een van deze privileges is dat ze op deze peiling kunnen stemmen.

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.