Advertentie:bezoek fysiovacature.nl

Ben jij een fysiotherapeut die zich verder wilt ontwikkelen in specifieke dermatologische vaardigheden in jouw vakgebied? De opleiding dermatologie bij U-Consultancy is een opleiding waarbij jouw kennis en vaardigheden als professional vergroot worden. Het accent zal liggen op de huidafwijkingen die veel op de romp voorkomen. Het signaleren van verdachte plekjes, pluis of niet pluis, is een belangrijk doel van deze cursus. Huidkanker, onrustige moedervlekken of voorstadia van huidkanker komen veel voor en jij zou de eerste kunnen zijn die deze ontdekt. Om te weten of iets kwaadaardig is of kan worden is ook enige kennis nodig van goedaardige plekjes. De meest voorkomende worden besproken. Daarnaast is het van belang te weten of een bepaalde huidaandoening besmettelijk is of niet. Diverse infecties op de romp, veroorzaakt door bacteriën, virussen en schimmels, worden besproken. Tenslotte wordt ook aandacht gegeven aan psoriasis en eczeem, twee veel voorkomende huidaandoeningen in de dagelijkse praktijk.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FYGO Werving en selectie voor de fysiotherapeut

Deze opleiding helpt jou om tijdig huidafwijkingen te constateren in de fysiotherapiepraktijk (signaleren van de “rode vlaggen”) en indien nodig op tijd door te verwijzen naar de huisarts. De lessen worden gegeven door dermatologen.

Doel en inhoud opleiding

Het doel van deze opleiding is gestructureerd volgens de nieuwste medische richtlijnen voorlichting te kunnen geven over veel voorkomende huidaandoeningen binnen de fysiotherapeutische praktijk. Het vroegtijdig herkennen van kwaadaardige huidaandoeningen en het onderscheid kunnen maken tussen goedaardige aandoeningen en het herkennen van wel of niet-besmettelijke huidziekten zoals psoriasis of een eczeem is het belangrijkste doel van deze opleiding.

Deze opleiding kenmerkt zich door de praktijkgerichtheid en de praktische aanpak. De opleiding is uitdagend en vernieuwend en je oefent concreet aan de hand van praktijkvoorbeelden en eigen ingestuurde casuïstieken. De didactische werkwijze is interactief door middel van onderwijsleergesprek.

Inhoud opleiding

  • Differentiaal diagnostiek goedaardige en kwaadaardige huidaandoeningen.
  • Het herkennen van infectieuze huidaandoeningen.
  • Casuïstiek bespreking aan de hand van eigen ingestuurde casuïstieken.
  • Wanneer is het eczeem, psoriasis of een huidinfectie?

Data 2016/2017

  • Donderdag 24 november 2016
  • Vrijdag 19 mei 2017
  • Vrijdag 24 november 2017

Accreditatie

Het Kwaliteitsregister Fysiotherapie NL (voorheen CKR) heeft 8 punten toegekend aan deze opleiding.

Meer informatie

Wil je meer weten over deze opleiding? Voor meer informatie en voor inschrijven, kun je terecht op deze website: http://www.uconsultancy.nl/opleiding-dermatologie-voor-fysiotherapeuten/

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl
Vorig artikelEen ietwat medelijdende blik
Volgend artikelOndersteun je behandeling met de HWO-AfsprakenApp