Menzis Zorg Innovatieprijs naar beweegprogramma voor dikke kinderen

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FYGO Uitzendbureau voor de fysiotherapeut

Twee Groningse studenten hebben met hun scriptie over een beweegprogramma voor kinderen met overgewicht Menzis Zorg Innovatieprijs 2006 gewonnen. Uit handen van Harry Nienhuis, directeur Zorginnovatie van Menzis, kregen zij een geldbedrag van 2000 duizend euro inclusief een jaar lang gratis zorgverzekering van Menzis. Vanmiddag om 13.00 uur is de prijs uitgereikt in de Euroborg in Groningen.

De winnende scriptie met de titel “Sportiefit: het ontwerpen van een beweegprogramma voor kinderen met overgewicht van tien tot en met twaalf jaar” sluit goed aan bij de kernwaarden van Menzis. Harry Nienhuis: “Het doel is om kinderen met overgewicht weer deel te laten nemen aan reguliere sportfaciliteiten. Bovendien staat het dicht bij de mensen omdat het een regionaal project is. Daarnaast worden met heel gewone middelen en simpele spelvormen kinderen onder begeleiding van een oefentherapeut weer gemotiveerd te gaan bewegen. Dat spreekt ons aan.” Het programma voegt ook nog iets toe aan het bestaande aanbod van bewegingsprogramma’s. Volgens Harry Nienhuis is dit alleen al innoverend.

Menzis Academy
“Kwalitatief zijn alle scripties zeer goed. Dat is voor Menzis ook de reden is om ook volgend jaar met deze prijs door te gaan,” aldus Harry Nienhuis. “Ook gaan we kijken hoe wij de scripties kunnen gebruiken bij de ontwikkeling van nieuwe zorgprojecten. Alle inzenders zullen worden uitgenodigd om hun scriptie te presenteren op een themadag van de Menzis-Academy.”

De prijswinnaars

De auteurs van de winnende scriptie zijn Anne Kruijsen en Rixt Nicolai, beiden student Fysiotherapie.

Bron: Menzis

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl