Advertentie:bezoek fysiovacature.nl

Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie heeft Marcel Sturkenboom aangesteld als nieuwe directeur van het KNGF. Sturkenboom volgt Rian Veldhuizen op.

- tekst gaat verder na deze advertentie -
gratis cv check voor de fysiotherapeut

Loopbaan

Marcel Sturkenboom was van 1996 tot 2008 directeur (top)sport bij NOC*NSF en van 2009 tot 2012 directeur van de Nederlandse Volleybalbond. Daarna bekleedde hij diverse interim posities als directeur/bestuurder, bijvoorbeeld bij Gehandicaptensportorganisaties en de Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek. Momenteel werkt hij als interim directeur bij Accessibility, onderdeel van Stichting Bartiméus Sonneheerdt.

Marcel Sturkenboom studeerde Bewegingswetenschappen aan de VU in Amsterdam. Daarnaast was hij van 1976 tot 1982 professioneel volleyballer. Hij maakte deel uit van het Nationaal Volleybal Team waarvoor hij 42 keer uitkwam. In 1980 begon hij aan zijn carrièreswitch. Na een 10-jarige loopbaan bij het Sinaï Centrum, waar hij actief was binnen de lichaamsgerichte psychotherapie en een managementpositie vervulde, rolde hij in 1990 weer de sportwereld in. Via het toenmalig Ministerie van WVC kwam hij terecht bij NOC*NSF.

Bron: KNGF

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl