Laat je mening horen over het KNGF

Gun je mening een nieuwe kijk!

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl

De wereld verandert. Het vak van fysiotherapie verandert snel. Dat betekent ook: een nieuw KNGF. Volledig ingericht op wat leden willen. Het KNGF wil graag weten wat er speelt en hoe de fysiotherapeut het liefste ondersteund wil worden door de beroepsgroep.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FYGO Werving en selectie voor de fysiotherapeut

Themasite

Het KNGF heeft daarom een themasite gelanceerd met daarop de bovenstaande video, uitleg en een kalender van het tourschema. Je kunt er ondermeer ook blogs van bestuursleden terugvinden.

Brechtus Engelsma trapt af met het eerste blog

Ik kan het de leden niet kwalijk nemen dat ze passief of zelfs apathisch worden.  De kracht liep de laatste jaren weg van de vereniging. Oorzaak? De leden hadden en hebben geen stem. En dat wordt veroorzaakt door een complexe verenigingsstructuur waarbij de stem van het individu vervaagt in bestuurlijke gelaagdheid en slecht luisteren. En ik kan dat weten, als oud RGF-bestuurder….

Aan het eind van de Ledentour worden alle antwoorden en toelichtingen samengevat op deze site gepubliceerd. Deze uiterst belangrijke informatie wordt gebruikt tijdens de zogenaamde Arena-bijeenkomst (1 september 2016). Daar komen alle betrokken voorzitters bijeen om de voorgenomen besluiten van het KNGF-bestuur over de modernisering van het KNGF op de Algemene Vergadering van eind september en de resultaten van deze Ledentour gezamenlijk te bespreken.

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl

4 REACTIES

 1. Op hoofdlijnen je nek uitsteken waar je als KNGF naar toe wilt.
  Het KNGF blijft toch altijd een boeiende organisatie. Hoewel ik in 2014 een sabbatical op mijn KNGF-lidmaatschap had genomen is het met mij veel beter gegaan als fysiotherapeut. Ik heb mij rustig kunnen oriënteren op zaken om mij heen en middels het Keurmerk heb ik mijzelf de verplichting opgelegd om mijn praktijk anders in te richten, dan eventueel een zorgverzekeraar (inrichtingseisen uit 1410) of het Genootschap (1889) dat zou wensen.
  En natuurlijk is het zo dat een gezamenlijke insteek wel wenselijk zou zijn, maar is het Genootschap daar in voorgaande jaren niet geheel fout in gegaan.
  Communicatielijnen werden afgekapt, collega’s met vernieuwende ideeën werden de mond gesnoerd, enthousiaste bestuursleden uitgerangeerd en zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Neem de in 2010 sluitende nieuwsgroepen. Collega’s die er bijna een déjà vu van krijgen. De jaren ervoor met de fysioactie-groepen. Heftig maar een verbondenheid met elkaar.
  Mee doen aan de KNGF-leden-tour is zo van deze tijd. Zelf zittend in de gemeenteraad is het “de boer opgaan” zo’n hot ishu. “Nu we het zelf niet meer weten gaan we de burgers/leden bevragen waar we naar toe moeten”.
  Waar is nu je lijn die je zelf had willen uitleggen als bestuur? Ik moet er voorlopig maar een 2e sabbatical jaar er aan vastplakken……. Hans van Mourik

 2. Dat klopt. Formeel ben ik met de klachtenregeling nog aangesloten bij het KNGF – niet meer als lid dus. Ik had nog enige hoop dat ik na de diverse mails aan KNGF / bestuur in 2014 een goed gesprek zou komen. Ik begrijp dat de voorzitter nu alsnog een gesprek wil hebben. De deur staat bij mij open – ik ga niet zoals in voorgaande jaren in een zaal zitten (ledentour) om allerlei geblabla aan te horen.

Comments are closed.