Kortingsregeling en vergoeding MijnFysioOnline bij VGZ

VGZ wil zich samen met verzekerden en zorgaanbieders sterk maken om de kwaliteit van de zorg te verbeteren en ervoor te zorgen dat deze toegankelijk en betaalbaar is. In het kader hiervan heeft VGZ een vergoedingsregeling beschikbaar voor de behandeling van lage rugklachten met MijnFysioOnline. Daarnaast biedt het VGZ fysiotherapeuten als kennismaking een fikse korting op het abonnement.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FYGO Werving en selectie voor de fysiotherapeut

Wat is MijnFysioOnline

MijnFysioOnline is een innovatieve behandelmethode die in samenwerking met Coöperatie VGZ is ontwikkeld. MijnFysioOnline richt zich niet alleen op het ‘behandeld worden’ maar ook op het verkrijgen van inzicht in het ontstaan van de klachten, het veranderen van de huidige situatie en het voorkomen van herhaling. De patiënt kan met MijnFysioOnline overal, bijvoorbeeld thuis of op het werk zelf aan de slag om van zijn klachten af te komen. De fysiotherapeut heeft met MijnFysioOnline een extra middel om veilig in contact te blijven met zijn patiënt. Voor de behandeling van lage rugklachten is MijnFysioOnline een aantrekkelijke methode waarvoor een vergoeding beschikbaar is.

Hoe werkt MijnFysioOnline voor u als zorgverlener

Voor fysiotherapeuten biedt MijnFysioOnline de mogelijkheden om per cliënt de voortgang van de behandeling te monitoren en desgewenst het behandelplan bij te stellen. Dit kan bijvoorbeeld door nieuwe oefeningen, meetinstrumenten of documentatie toe te voegen.

De effectiviteit van MijnFysioOnline wordt vergroot door scholing: middels e-learning kunt u op een efficiënte manier vaardigheden opdoen met het platform op een tijdstip en een locatie waar het u het beste past.

Het MijnFysioOnline platform biedt voor u de volgende functionaliteit:

 • Uitgebreide bibliotheek met video’s van oefeningen en documenten (tips, adviezen, leefregels)
 • Mogelijkheid voor het maken van standaard behandelplannen
 • Een eigen praktijkpagina in uw huisstijl waar de cliënt in kan loggen
 • Drag & drop mogelijkheid, waarmee u eenvoudig de behandeling van de cliënt beheert
 • Instelbare herinneringen met betrekking tot de voortgang van de cliënt
 • Intern (beveiligd) berichtencentrum voor zorgverleners binnen de praktijk
 • Documenten en meetinstrumenten delen met zorgverleners binnen uw praktijk
 • Mogelijkheid tot nazorg en in contact blijven met de cliënt
 • Effectonderzoek

“Met MijnFysioOnline kan de cliënt zelf actief en effectief meewerken aan een spoedig en duurzaam herstel!”

Hoe werkt MijnFysioOnline voor uw cliënt

MijnFysioOnline is een web applicatie – mede ontwikkeld door fysiotherapeuten – waarmee cliënten optimaal worden ondersteund in hun behandelingstraject. Het werkt snel en eenvoudig: Uw cliënt logt via een pc, laptop, tablet of smartphone in op MijnFysioOnline voor uw praktijkomgeving. Waar en wanneer uw cliënt dit wil. Met de in MijnFysioOnline beschikbare en aanpasbare standaard behandelplannen wordt uw cliënt een zorg-op-maat ervaring geboden.

De cliëntenportaal biedt onder andere de volgende functionaliteit:

 • Een gebruiksvriendelijke gepersonaliseerde online omgeving
 • Een agenda met daarin het overzicht van het volledige behandelplan
 • Overzichtelijke grafische feedback over de voortgang
 • Logboek, moodboard, beveiligd berichten- en chatcentrum.

KortingsregelingMijnFysioOnline en vergoedingen VGZ

Alleen voor fysiotherapeuten met een VGZ overeenkomst biedt MijnFysioOnline nu éénmalig als kennismaking een fikse korting op het abonnementstarief. Indien u zich vóór 1 december aanmeldt, betaalt u voor een abonnement tot eind 2015 slechts € 99,- (het reguliere abonnement is € 14,50 per maand). Binnen dit abonnement kan een onbeperkte hoeveelheid patiënten worden aangemeld.

VGZ vergoedt voor een combinatie van online begeleiding en praktijkzitting maximaal € 35,-. Deze vergoeding kan 1 keer per 4 weken met een maximum van 4 zittingen per jaar per verzekerde en per diagnose worden gedeclareerd.

Aanmelden kan op: www.mijnfysioonline.nl.

Bron: MijnFysioOnline/VGZ

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl
Vorig artikelCBS: Zorggebruik verschilt per opleidingsniveau
Volgend artikelZorgverzekeraars publiceren zorgkosten