Koppeling BIG registratie en Kwaliteitsregister KNGF

Registratie in het kwaliteitsregister van het KNGF dreigt onder invloed van het KNGF op zeer korte termijn te veranderen van een keurmerk in een minimumeis om je beroep uit te mogen oefenen. Er blijkt al geruime tijd overleg gevoerd te worden tussen vertegenwoordigers van het KNGF en VWS over het aanbrengen van een koppeling tussen de BIG registratie en de registratie in het kwaliteitsregister van het KNGF.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FYGO Werving en selectie voor de fysiotherapeut

VWS heeft nu aan het KNGF advies gevraagd over het aanbrengen van deze koppeling. Als de koppeling tussen BIG registratie en registratie in het kwaliteitsregister van het KNGF er komt, bent u niet meer bevoegd uw beroep uit te oefenen wanneer u niet in het kwaliteitsregister van het KNGF opgenomen bent.

Lees verder op de site van VOTE-fysiotherapie

Hier op FysioForum starten we een nieuwe peiling.
Wat vindt U? Moet het KNGF kwaliteitsregister een minimumeis worden om het beroep fysiotherapeut uit te mogen uitoefenen?

U kunt hieronder ook uw reactie/mening geven.

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl
Vorig artikelKetenzorg orthopedie succesvol
Volgend artikelPeiling op FysioForum wordt vervalst

1 REACTIE

  1. Ik sta achter het beleid om de fysiotherapie op een hoger plan te zetten. Ik denk dat daar onze kansen liggen.
    Ik denk wel dat dit moet gebeuren op een basis van vrijwilligheid. Daardoor krijg je de kansen je te onderscheiden van andere beroepsbeoefenaren.
    Ik denk niet dat het juist is om het BIG register te koppelen aan ons kwaliteitsregister. Dan maak je dit dwingend en beperk je weer de mogelijkheid tot onderscheid.
    Als laatste geef je “weer”een stukje van je eigen beleid weg aan overheid en zorgverzekeraars

    Ruud Lindenburg

Comments are closed.