Fysiotherapeuten maken vuist tegen zorgverzekeraar

Fysiotherapeuten maken een vuist tegen de zorgverzekeraars. Dat zegt fysiotherapeut Henk Jansen, die gekozen is in het landelijke bestuur van het Koninklijke Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Met de keuze voor Jansen en zijn collega’s Kitty Bouten en Arjen van Zon in het nieuwe bestuur, hebben de leden massaal aangegeven dat ze een koerswijziging willen.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FYGO Werving en selectie voor de fysiotherapeut

De fysiotherapeuten zijn ontevreden over de belangenbehartiging door hun beroepsorganisatie en de dienstverlening. “De administratieve eisen die de zorgverzekeraars stellen, zijn tot exorbitante hoogte gestegen. De werkdruk onder fysiotherapeuten is hierdoor enorm. De kwaliteit van de zorg heeft hieronder te lijden, aldus Jansen.

Het nieuwe bestuur wil nu af van de administratieve regeldruk, zodat fysiotherapeuten meer tijd aan patiënten kunnen besteden. Ook wil men af van de medische keuring bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering. “Het is te gek dat mensen worden uitgesloten omdat ze bijvoorbeeld rugpijn hebben”, zegt Jansen.

Het nieuwe bestuur wil bovendien dat mensen met reuma onbeperkt bij de fysiotherapeut terecht kunnen. Nu zijn er nauwelijks aanvullende zorgpakketten op de markt die onbeperkt toegang tot fysiotherapie bieden.

Fysiotherapeuten vormen een machtige groep en hebben voldoende in huis om een vuist te maken tegen de zorgverzekeraars, benadrukt Jansen.

“Fysiotherapie is een belangrijk onderdeel van de aanvullende verzekeringen. De patiënttevredenheid in onze beroepsgroep is hoog. Die kracht willen we gaan inzetten. Hoe groot onze macht is blijkt wel uit het feit dat we het afgelopen jaar de FNV polis van Menzis gepromoot hebben onder onze patiënten. Mede hierdoor nam het aantal leden van Menzis toe met 70.000. We hebben daarentegen de aanvullende polis van Achmea afgeraden. Deze zorgverzekeraar had mede hierdoor 140.000 minder leden, dat scheelt een half miljard omzet.”

Bron: Tubantia

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl
Vorig artikelBewegingsmonitor verkleint kans op vallen
Volgend artikelManuele therapie bij zuigelingen alternatieve behandeling?

5 REACTIES

  1. Hoe ver kun je gaan als verzekeraar, en wanneer is het vertrouwen zo laag in de beroepsvereniging dat zij hun eigen bestuurskandidaten naar huis kan sturen?

    Zo te zien is de grens bij de meerderheid bereikt…

    Hoge verwachtingen. Mooi resultaat. Felicitaties aan de nieuwe bestuursleden!

  2. Het is heel goed dat fysiotherapeuten front maken tegenover de zorgverzekeraars. Te lang heeft een KNGF bestuur al heel snel de oren laten hangen naar de “betalers”. De goede “betalers” uiteraard niet te na gesproken. Ik hoop dat dit nieuwe bestuur ook het lef heeft eens de “kanker” aan te pakken van het frauduleuze declareren, wat volgens Tros Radar gemeengoed scheen/schijnt te zijn onder een groep dubieuze collega’s. Ik heb het KNGF hierover benaderd, ze hadden er geen boodschap aan. Heb toen de NZA hierover benaderd en zij willen er daadwerkelijk werk van gaan maken. Nou ik ben benieuwd.

  3. Felicitaties aan het nieuwe bestuur! Een frisse wind en hopelijk met resultaat! Iedereen is er wel klaar mee dat de verzekeraar bepaald hoe er gewerkt dient te worden! Ik denk dat wij als behandelaars wel beter weten waar kwaliteit aan zou moeten voldoen!

  4. Allemaal leuk en aardig, maar deze nieuwe mensen hebben alleen kans van slagen als iedereen ook betrokken blijft in plaats van te gaan zitten wachten wat `amersfoort` gaat regelen voor de beroepsgroep.

    In de vergaderingen was er meer betrokkenheid dan ooit, hopelijk blijft dat zo, al zie ik dat somber in.

Comments are closed.