Fysiotherapeut geschorst om seks binnen afkoelingsperiode

Een fysiotherapeut heeft een onvoorwaardelijke schorsing van een maand gekregen omdat hij onmiddellijk na de behandelrelatie seks heeft gehad met een patiënte. Daarnaast is een voorwaardelijke schorsing van twee maanden opgelegd, met een proeftijd van twee jaar. Dat blijkt een uitspraak van het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Eindhoven die vandaag is gepubliceerd.

- tekst gaat verder na deze advertentie -
gratis cv check voor de fysiotherapeut

JustitiaDe klacht is ingediend door de man van de patiënte. Volgens hem heeft de fysiotherapeut al tijdens de behandelrelatie met de vrouw gezoend. De fysiotherapeut ontkent dat. Volgens hem is de vonk ‘twee minuten na het beëindigen van de behandelrelatie overgesprongen’.

Maar volgens het tuchtcollege is seks niet alleen tijdens de behandelrelatie verboden. Er moet ook een ‘afkoelingsperiode’ in acht worden genomen na het beëindigen van de behandelrelatie. Dit om te voorkomen dat de behandelaar al tijdens de behandeling aanstuurt op seks later.

De ex-patiënte verscheen samen met haar man op de zitting van het tuchtcollege. Dat achtte de klacht van de echtgenoot ontvankelijk omdat hij belanghebbende is, ook al was hij geen patiënt van de fysiotherapeut. Die behandelde de patiënte van 4 juli tot en met 2 oktober 2014. Meteen daarna maakten zij een lunchafspraak en hadden op 3 oktober seks.

Lees de uitspraak via deze pagina

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl