Fysioactie te Amersfoort: Kwaliteit hoort bij de beroepsgroep

Het Regionaal Genootschap Fysiotherapie Midden Nederland heeft woensdag 21 december 2011 in Amersfoort actie gevoerd. Het protest ging over het thema kwaliteit, kwaliteit die bij de beroepsgroep hoort. Met spandoeken, muziek van een draaiorgel, toeters, ratels, fluiten trok de bonte stoet van het centraal Station Amersfoort naar het AGIS bolwerk aan de Van Asch van Wijckstraat.  Daar aangekomen werd een kleine delegatie toegelaten tot de vesting van de zorgverzekeraar. Na overleg werden ook de demonstrerende fysiotherapeuten door managers van Agis en Achmea tot het gebouw toegelaten. Bestuursleden van de RGF Midden Nederland boden namens de leden van de Regio en andere sympathiserende KNGF leden uit de rest van het Land een petitie aan voor de Raad van Bestuur van AGIS.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FYGO Werving en selectie voor de fysiotherapeut

In deze petitie werd de raad van bestuur van de zorgverzekeraar met klem gevraagd om in te stemmen met de door KNGF ingeslagen weg:  in 2012 verder vormgeven van een  eigen fysiotherapiekwaliteitssysteem en daarom als zorgverzekeraar van beheersaudits af te zien.
In aanwezigheid van de demonstranten werd over een weer van standpunten gewisseld. Er werden  geen toezeggingen gedaan, maar de delegaties zijn bereid om de komende tijd met elkaar om de tafel te gaan zitten. De zorgverzekeraar bood iedereen nog een kop koffie aan, waarna de groep naar buiten vertrok om onder genot van warme chocolade en heerlijke worst van de Regionale Vereniging na te praten. De sfeer tijdens de demonstratie was buitengewoon goed. Het doel van de actie is duidelijk overgekomen.

Bekijk hier mijn fotoverslag…

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl
Vorig artikelProject voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel
Volgend artikelNederlands Instituut voor de Zorg gaat kwaliteit zorg verbeteren