woensdag 10 augustus, 2022

Vote en KNGF-bestuur weer in gesprek?

Nieuws over fysiotherapie en de fysiotherapeut Forums KNGF Actie Vote en KNGF-bestuur weer in gesprek?

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #7028
   Joep Meloen
   Deelnemer

   Beste collega’s.
   Deze nieuwsgroep onder de titel ‘Vote’ stond lange tijd leeg.
   Ik vind het eigenlijk wel prettig om deze discussie te openen met een positief bericht, dat wij vanmorgen kregen. Er is van beide kanten de bereidheid om weer met elkaar te gaan praten. :p

   Dat is een belangrijke stap, want na alle consternatie van de afgelopen weken, waarin sommige mensen een ‘beetje domme’ dingen doen en waarin helaas één van de leden van het hoofdbestuur een opmerking heeft gemaakt dat Vote moest worden ge-elimineerd is de zaak m.i. op de spits gedreven.
   Eigenlijk terecht dat Vote vraagt om afstand nemen van deze opmerking, het is ze duidelijk volkomen in het verkeerde keelgat geschoten en dat is bepaaldelijk geen uitnodiging om tot een goed overleg met elkaar te komen. Daartegenover staat dat het ook een beetje dom is om zo’n privébericht openbaar te maken, al heeft dat wel mijn begrip nogmaals.
   Ik begrijp de opmerking van de kant van Spermon ook wel, maar zie dat vooral in het kader van het vastgelopen overleg eerder dit jaar. Menselijke reactie, die net als vele reacties op de nieuwsgroep fysionet.kngfleden.actie gewoon niet kunnen, erg onverstandig is geweest.

   Maar niettemin is het een goed bericht, dat er nog een poging gewaagd wordt om elkaar toch nog te ontmoeten. Beide partijen hebben vooral nota kunnen nemen van de ongelofelijke onrust, die de ‘strijd’ teweeg heeft gebracht in het werkveld. Mijn ongerustheid over de toekomst met een grote verdeeldheid is enorm, verwacht dat politiek en verzekeraar daar erg makkelijk gebruik van kan maken, om in het kader van de NMa maar niet te praten over misbruik.

   Ik roep allen op nogmaals om vooral beide partijen te ondersteunen in de overtuiging, dat samenwerking in ieders belang is en daarin zowel richting bestuur als richting Vote op aan te dringen, dat dit de meest gezonde oplossing zal zijn.

   Ik realiseer me natuurlijk wel, dat er grote verschillen zijn in de visie op de toekomst van het huidige bestuur en van Vote, maar het zijn allen volwassen mensen met een positieve inzet en met ervaringen, die wellicht met de samenwerking in het achterhoofd moeten kunnen werken naar een eenheid, die wij hard nodig hebben.
   Ook daar zijn meningen over verdeeld, maar ik kan het zelf niet zien als positief als die verdeeldheid naar buiten toe blijft bestaan.

   Ik heb dan ook uit de grond van mijn hart opgeroepen tot overleg om te bezien of met verschillen in visie een compromis te vinden is.
   Belangrijkste punt op dit moment is de samenwerking met de leden. Vorig jaar heb ik zoals jullie weten een gesprek gehad met Kees Visser bij Pact Public Affairs in Den Haag om te analyseren, wat er nu feitelijk aan schort en de interne communicatie was toen al aan vernieuwing toe en het gebrek of onvoldoende invullen daarvan heeft mede geleid tot deze breuk. Het KNGF heeft die overtuiging zelf ook en werkt er hard aan om met beperkte middelen (subsidie weg) de inhaalslag te maken.

   Om een lang verhaal korter te maken wil ik iedereen, ‘vriend’ en ‘vijand’ oproepen om te proberen verstandige keuzes te maken voor de toekomst. Mijn keuze nu is te proberen de partijen vooralsnog om de tafel te krijgen met een professionele mediator als voorzitter als het op onderhandelen gaat aankomen.
   Ik breng verslag uit hier en op de nieuwsgroep als mijn taak is afgerond.
   Peter
   <span class=’smallblacktext’>[ Bijgewerkt ]</span>
   <span class=’smallblacktext’>[ Bijgewerkt ]</span>

Weergave van 0 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.