maandag 16 september, 2019

Veneus circulatie probleem van de duimmuis?

Nieuws over fysiotherapie en de fysiotherapeut Forums Casuïstiek Handtherapie Veneus circulatie probleem van de duimmuis?

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door Peter van der Salm Peter van der Salm 9 jaren, 9 maanden geleden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Auteur
  Berichten
 • #11885
  Mark C
  Mark C
  Bijdrager

  Hoi allemaal,
  ik heb een patient die bij bijna alle sportgerelateerde activiteiten last krijg van zijn duimmuis (fitness, boksen), vooral adduceren is provocatief en ook bijvoorbeeld 3 smsjes achter elkaar sturen kan niet zonder klachtvermeerdering. Verder lijkt de duimmuis zich “op te blazen” tijdens sport en heeft hij na inspanning al snel 2-3 dagen last van spier(pijn). Het gewricht is niet geïrriteerd maar voelt wel instabiel wanneer hij passief gerekt wordt (hij laat het niet echt toe)

  iemand enig idee wat er “aan de hand” kan zijn?

  bij voorbaat dank

  #11912
  Ruud Lindenburg
  Ruud Lindenburg
  Bijdrager

  Kun je deze klachten provoceren vanuit cervicaal? Ik denk namelijk meer aan uitstralende pijn vanuit de cervicale regio dan aan een lokaal duimprobleem. Wordt de duim echt dik of komt er een gevoel alsof de duim dik is.

  #11913
  Mark C
  Mark C
  Bijdrager

  Nee hij is niet cervicaal provoceerbaar. Gisteren heb ik meegegeken tijdens het sporten en hij wordt duidelijk dikker en roder, ook hypertoon. na verloop van tijd wordt dat wel minder maar tijdens kan hij niet echt verder sporten…

  #11914

  Beste Juice,

  Via bewegingsonderzoek, en dan met name gericht op pijnprovocatie, zal je toch op zoek moeten gaan naar de bron van de nocisensoriek.

  Vergeet niet dat een patiënt zijn klachten vaak niet anders kan weergeven dan: ‘het is alsof……’ en dat je dat vervolgens niet te snel moet interpreteren als een gerichte aanduiding voor pathologie.

  Met de summiere gegevens die je hier vermeldt, lijkt mij pathologie van het art. carpometacarpea pollicis een voor de hand liggende kandidaat.

  Met vriendelijke groeten,
  Peter van der Salm.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

- Advertentie _FYGO uitzenden, payrollen voor de fysiotherapeut