maandag 18 oktober, 2021

uitval van de n peroneus

Weergave van 2 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #10786
   jaapio
   Bijdrager

   hallow , ik heb een vraag over de n peroneus .
   is er een protocol voor het herstellen of verbeteren van de funtie van de n peroneus nadat deze is beschadigd .Als deze er niet is wat zijn dan goede oefeningen voor iemand die een peroneus beschadiging heeft opgelopen.

  • #10800
   doctorwho
   Bijdrager

   Hallo Jaap, een protokol ken ik niet. Een oefening wel. Als de patient niet over kracht twee uit komt (geen heffen mogelijk tegen de zwaartekracht), kan je theraband gebruiken om toch te laten oefenen. Het theraband word onder de voet aangebracht en aan een extern hoger ophangpunt (eventueel eigen knie) en de patient maakt nu gebruik van de inerte kracht van het theraband de voet toch te heffen. Funktionele verschillen zijn vooral in de hanetred (helemaal geen heffunctie) en de klapvoet te zien (wel heffunctie maar geen kans de voet tegen de zwaartekracht te houden bij de haklanding).

   Geert

  • #10801
   Student Fysio
   Bijdrager

   Hallo,

   Ik heb eigenlijk dezelfde vraag. Is er dus nog iemand die wat oefeningen kent voor de behandeling van een N. Peroneus Laesie (sensibiliteitstraining, coördinatietraining, spierkrachttraining, functionele training)?

Weergave van 2 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
- Advertentie _


FYGO uitzendbureau voor de fysiotherapeut