maandag 20 mei, 2019

thimvan der laan

Dit onderwerp bevat 32 reacties, heeft 15 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Thimmer 7 jaren, 11 maanden geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 33)
 • Auteur
  Berichten
 • #9236

  pauwel
  Bijdrager

  ga in september beginnen aan de hogeschool thim van der laan.ben superenthousiast dat ik ben aangenomen.ben benieuwd naar ervaringen met deze school,hoe de opleiding op deze school is,studenten die al bezig zijn.alle info en/of bevindingen zijn welkom.bedankt!!!! een blije pauwel !amazed

  #9322

  Fabrice
  Bijdrager

  aangenomen ?? is er een ingangsexamen ofwat ??

  greetz

  #9323

  pauwel
  Bijdrager

  heb mavo diploma,dus heb eerst een toelatingstest moeten maken.een soort van eigen 21-plus test.tijdje geleden dat ik gestudeerd heb,vandaar…

  #9324

  Fabrice
  Bijdrager

  hmmmm … weird systeem bij jullie ;)

  maar allé is nogaltijd beter dan die stoemme demotte van bij ons (belgië) met zen klote contigentering :'(

  ==> – link –

  #9325

  pauwel
  Bijdrager

  is particuliere school,dus hebben een eigen systeem van aanname,maar uit de test kwam dat ik op vwo-denkniveau zat,dus ben blij.gaat nl niet overal zo hier
  gr.

  #9326

  bas001
  Bijdrager

  Ben zelf in 2003 afgestudeerd bij Thim op de OOM opleiding. Goede ervaringen al was het wel wat rommelig soms. Dat is overigens op de overige opleidingen ook dus daar moet je je niet al teveel zorgen over maken. Ze zijn druk bezig om de opleiding steeds gestructureerder te krijgen; ik heb het idee dat ze goed bezig zijn.
  Dat je bent toegelaten daar moet je niet al teveel waarde aan hechten, zoals je al zegt; het is een particuliere dus commerciele opleiding. elke student die begint aan de opleiding brengt geld in het laatje. als je het niet haalt val je vanzelf wel af.
  weet goed waar je aan begint; iedereen is aan het begin superenthousiast en toch is met kerst bijna de helft al gestopt.
  Succes ermee

  #9327

  Eefje Lange
  Bijdrager

  Niet teveel waarde aan hechten, dat je aan bent genomen. Zelf ben ik 2 jaar geleden afgestudeerd, maar ben niet enthousiast over de opleiding. Erg rommelig en veel vriendespolitiek!!! Waarom geen “normale” Hogeschool? Is financieel veel aantrekkelijker!

  #9328

  Fabrice
  Bijdrager

  ik denk dat het overal zo wel is hoor … wij waren begonnen met 80 man denk ik … uiteindelijk 25 door & we zitten met 40 man omdat er 15 iaj doen (2de & 1ste jaar samen dus)

  denk dat het overal zo wel is … 1ste jaar dat nu begonnen is nog erger … laatste examen 8 man door & 35 gebuisd … het is gewoon een harde selectie :(

  #9329

  pukkie
  Bijdrager

  Ik ben nu bezig bij Thim, 2e studiejaar van de 3-jarige OOM. Vorig jaar is de opleiding weer eens op zijn kop gezet, inclusief toetsing, maar ben er in principe wel tevreden over. Veel gaat er rommelig, ad hoc. Daar staat tegenover dat het steeds beter gaat en ook dat als je zelf iets hebt er ad hoc iets geregeld kan worden. Mijn ervaring is dat er veel kan, dat je veel hulp kunt krijgen, maar dat je er wel zelf achteraan moet. Maar dat kan, ook de lijn naar de directeur is kort.
  Onze klas is nog bijna compleet. Parallelklassen hebben wel afvallers, maar dat komt niet door de studie doorgaans. Vaak spelen werksituaties, zwangerschappen, verhuizingen naar het buitenland een rol. MAar de opleiding is zwaar. Je moet er veel tijd in steken en dat gaat ten koste van een hoop andere dingen.
  Voordeel van de oom-klassen is dat het allemaal supergemotiveerde studenten zijn die er veel voor over hebben om het te halen.
  Ik ben eigenlijk wel benieuwd met wie je je intakegesprek hebt gehad…..

  #9330

  pauwel
  Bijdrager

  geloof gelijk dat t hard werken is.zal wel een omslag zijn voor mij,ben nu 7 jr. militair.dus zal t leren weer op moeten pakken.en dit nog even in combi met t militair zijn.ga 4 jarig oom doen.kon ook 3-jarig doen maar dat lijkt me iets teveel van t goede.heb trouwens t intake-gesprek gehad met jeroen van der laan.nog een vraagje:hoe zit t met de stages in de eerste jaren,ik begreep dat dit niet veel was maar moet er wel rekening mee houden op t werk.zie de reacties wel weer binnenstromen,b.v.d.pauwel

  #9331

  pukkie
  Bijdrager

  Jeroen is m.i. wel geschikt, soms wat kort door de bocht.
  Je zult niet de eerste militair op school zijn, ik ken er meerdere, die het blijkbaar ook prima kunnen combineren.
  De stages bleken vorig en dit schooljaar niet verplicht te zijn, maar werden wel dringend aangeraden. Maar dit kan volgend schooljaar weer anders zijn. In ieder geval moet je 32 uur stage lopen, maar dit mag je verdelen zoals je wilt. Ik heb dus meerdere weken 4 tot 6 uur gedaan. Het is erg leuk en je leert er veel van, dus zeker een aanrader.
  Als je je trouwens al wat in de stof wilt verdiepen, het boek Fysiologie in sport, revalidatie etc. van Fox is een aanrader. Is geen studieboek bij Thim, maar wel heel toegankelijk en de dingen staan er een stuk gemakkelijker in dan in de andere boeken. Voordeel is dat je je al een beetje heb ingelezen in de stof en dat je er niet heelmaal blanco tegenover staat. Vooral de eerste weken zijn zwaar!!!!

  #9332

  pauwel
  Bijdrager

  bedankt,hier kan ik wat mee.had al begrepen van jeroen dat t de eerste weken flink werken was.ga dat boek zeker halen.was al wat dingen aan opzoeken,met name over anatomie,omdat ik weet dat dit veel stampwerk is.harstikke bedankt,hier kan ik wel ff op verder teren,maar info is nog steeds welkom.gr pauwel

  #9333

  Fabrice
  Bijdrager

  hmmm … is wel nice dat jullie al 32u stage kunnen lopen int eerste jaar … vorig jaar had ik 4dagen stage, kweet niet hoeveel uren ik had gemaakt … maar het waren er wel veel … van iets voor 8 tot 22u meestal… waren zware dagen maar wel super fijn & leerrijk … vooral als ge ook dingen mag doen :) … is fijner dan zo op de mensen hun vingers te kijken ;)

  #9334

  Remi
  Bijdrager

  Weet je ook of er al veel aanmeldingen zijn voor de opleiding die jij gaat doen? (Pauwel)
  En heb je je al definitief ingeschreven voor de opleiding?

  #9335

  pauwel
  Bijdrager

  zou niet weten hoeveel aanmeldingen er al zijn.moet de inschrijfpapieren nog insturen.maar er is geen loting als je dat misschien bedoeld.alleen een intake gesprek,maar dit is meer informatief.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 33)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.