maandag 16 september, 2019

Steun ons in de Alv van de spf deelnemersvereniging

Nieuws over fysiotherapie en de fysiotherapeut Forums Mededelingen/Feedback Mededelingenforum Steun ons in de Alv van de spf deelnemersvereniging

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  bema 7 jaren, 9 maanden geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #15158

  kmenkveld
  Bijdrager

  Beste fysiotherapeuten,

  Zoals jullie weten zijn we al een aantal maanden bezig om de nieuwe basisPLUSregeling, die van kracht is vanaf begin 2011 voor startend fysiotherapeute, ter discussie te stellen.
  In de afgelopen maanden heeft er de nodige beweging plaatsgevonden in pensioenfonds, maar we zijn er nog lang niet.

  Aankomende woensdag vindt de ALV plaats van het SPF. Hierbij moet door stemming aangegeven worden of er verder onderzoek plaats gaat vinden naar onze ideeën. Er zijn veel stemmen voor nodig, laat dus ook jou stem horen door aanwezig te zijn tijdens de ALV. Je kan je aanmelden voor de ALV door een mailtje te sturen naar dpf@pensioenmail.nl ! Mocht je door omstandigheden niet aanwezig kunnen zijn steun ons dan alsnog door de petitie te ondertekenen via: http://petities.nl/petitie/te-hoge-fysiotherapie-pensioenfondspremie.

  Met collegiale groet,

  Jurgen Snijder
  Kars Menkveld

  #15169
  Dorine
  Dorine
  Bijdrager

  Ik kan er helaas niet bij zijn, maar ik vind wel dat het voor 100% MOET veranderen.
  Het is een aanslag op je bankrekening als je variabele uren werkt!!

  #15186

  bema
  Bijdrager

  Een andere optie om de SPF buiten spel te kunnen zetten is door de leden van de deelnemersvereniging (DPF) te vragen hun lidmaatschap op te zeggen. Wanneer minder dan 60% van de pensioenfondsdeelnemers lid is van de DPF kan de verplichting van verbondenheid aan het SPF vervallen.

  ” Als belangrijkste taak heeft de vereniging om het draagvlak voor een eigen pensioenregeling voor fysiotherapeuten in kaart te brengen. De overheid toetst voortaan eens in de vijf jaar via de deelnemersvereniging het draagvlak voor onze pensioenregeling. Met uw lidmaatschap laat u zien te kiezen voor een eigen pensioenregeling en ook in de toekomst te willen genieten van de schaalvoordelen van de pensioenregeling van onze eigen beroepsgroep. Van voldoende draagvlak is sprake als ten minste 60% van de deelnemers aan de pensioenregeling lid is van de vereniging.” Bron: http://www.fysiopensioen.nl/Uw_Pensioenfonds/Pages/deelnemersvereniging.aspx

  Dit lijkt mij dus ook een goede mogelijkgheid om van het SPF af te komen en waarna we ZELF voor ons pensioen kunnen gaan zorgen!

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

- Advertentie _FYGO uitzenden, payrollen voor de fysiotherapeut