zaterdag 21 september, 2019

score IPQ-K

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door Edwin de Raaij Edwin de Raaij 9 jaren, 10 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #8995
  Edwin de Raaij
  Edwin de Raaij
  Bijdrager

  Ik krijg vragen over hoe de uitkomsten op de IPQ-K te interpreteren. Dit is mogelijk eenvoudiger dan gedacht wordt.
  Er is geen som score bekend van de huidige IPQ-K. Dit betekent dat de uitkomsten op de 9 vragen niet opgeteld kunnen worden. Hierdoor is er ook geen ‘afkapwaarde’ te berekenen.

  U kunt de vragenlijst evaluatief gebruiken. Per vraag beoordelen of in de loop van een behandeling de ziekteperceptie op een van de vragen veranderd. Er moet wel een verandering van minimaal 3 punten plaats vinden wil je kunnen spreken van een mogelijk echte verandering. Een verandering van 2 punten valt binnen de meetfout van de vragenlijst. Kijk hier voor een meetprotocol.

  Ter volledigheid wil ik wijzen op het feit dat de uitkomst van de IPQ-K geplaatst moet worden binnen de context die de patiënt meebrengt. Een uitkomst op zich zonder de context te kennen kan misleidend zijn en aanleiding geven tot onjuiste conclusies. Het klinisch redeneren, samen met uw patiënt blijft altijd het uitgangspunt.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

- Advertentie _FYGO uitzenden, payrollen voor de fysiotherapeut