donderdag 19 oktober, 2017

Schouderklachten: 1,5 jaar 15 actiepunten, zonder resultaat, impingement ?

Nieuws over fysiotherapie en de fysiotherapeut Forums Casuïstiek Orthopaedische aandoeningen Schouderklachten: 1,5 jaar 15 actiepunten, zonder resultaat, impingement ?

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  steef964 4 weken geleden.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

 • Auteur
  Berichten
 • #20171

  Glenn
  Bijdrager

  Beste,

  Ik loop sinds maart 2015 met schouderklachten, ik heb al erg veel gedaan om dit probleem te verhelpen, echter allemaal zonder (blijvend) resultaat. Om mijn kansen tot succes te vergroten wil ik graag een breder publiek aanspreken, vandaar deze post aan jullie.

  Geboren in 1986 heb ik mijn hele leven gesport. Met een judo, voetbal en wielrencarrière achter de rug, waarvan wielrennen op redelijk hoog niveau ben ik de laatste 10 jaar met fitness begonnen. Altijd recreatief, maar echter vanaf januari 2015 intensief, professionele begeleiding met voeding en trainingsschema’s. Zo ben ik in maart begonnen met een ‘superset programma’ dit was opgesteld voor 3 dagen in de week, echter ben ik (te) fanatiek begonnen en heb ik dit doorgezet naar 5 tot 6 keer per week. Hier is het naar alle waarschijnlijkheid mis gegaan.

  Zonder een trauma te hebben opgelopen, of tijdens een training een scheur/pijn te hebben gevoeld kwam opeens na een training de pijn in de schouder. Dit merkte ik pas in de nacht toen ik op mijn schouder wilde liggen. De schouder was opgezwollen en ging verborgen met een diepere pijn. Voor mij een teken om rustig aan te doen. Na 2 weken nam de zwelling af, echter is de scherpe pijn gebleven. In rust is er geen pijn, maar bij tegendruk van de arm in een hoek tussen de 80 en 120 graden (vooral frontaal) ontstaat er een scherpe pijn (scheut). Wanneer de tegendruk afneemt verdwijnt ook de pijn (direct).

  Hieronder mijn tijdlijn wat er sinds maart 2015 is gedaan
  1. Huisarts; doorverwezen om een echo en röntgen te maken
  2. Echo en röntgen laten geen afwijkingen zien
  3. Fysio gestart: gericht op impingement, keten schouder losgemaakt, alleen oefeningen gekregen voor rotator-cuff. Dit heb ik 8 weken intensief gedaan, helaas zonder enig resultaat.
  4. Huisarts heeft een cortisone injectie gezet; frontaal, dit heeft voor 6 weken geholpen waarbij de pijn langzaam terugkwam in de vijfde week. Mijn fout om tijdens deze 6 weken door te trainen (borst en schouders)
  5. Nieuwe fysio: shockwave therapie uitgevoerd, echter zonder resultaat, behandeling 4x gedaan.
  6. Nieuwe fysio: heeft gewricht van schouder naar onder getrokken, dit had een goede release van de pijn, echter binnen 1 dag was de pijn er weer, dit 3 behandelingen gedaan.
  7. Nieuwe fysio: omdat er al veel was gedaan, had deze niks nieuws te melden en ‘wist het ook niet’, geen behandeling gestart hier.
  8. Op internet gaan zoeken naar mensen met dezelfde klachten, uitgekomen op een seminar van Tim Keeley (https://www.youtube.com/watch?v=XF6JvfpxRSg) Dit programma (gericht op rotator-cuff) intensief gevolgd voor 3 maanden. Elke training (3-4x per week). Helaas zonder resultaat.
  9. Nieuwe fysio in Eindhoven geweest, Schouder Expertise Centrum. Uitvoerige intake gehad, met diagnose: pees lange bicepskop zou het probleem geven. Ik kon mij in deze diagnose vinden. Oefeningen gekregen om de bicepspees beter door de groeve te laten bewegen. Tegelijkertijd ook manuele therapie om de ketens los te maken. Oefeningen weer uitvoerig gedaan, echter zonder resultaat.
  10. Orthopeed geweest in Sittard, deze heeft een aantal testen uitgevoerd en kwam al snel met de diagnose dat het AC-gewricht de boosdoener was. Hier heb ik meteen een cortisone injectie voor gekregen, 1 dag later, nadat de verdoving was uitgewerkt was de pijn alweer terug, ook na een aantal weken toen de werkzame stof zou gaan werken.
  11. Op aanbevelen van Schouder Expertise Centrum naar een orthopeed in Maxima ziekenhuis gegaan. Ook deze heeft getest, maar met mijn opgebouwde verleden en alles wat al is gedaan met de schouder heeft deze ervoor gekozen om nogmaals een echo en röntgen te maken met contrastvloeistof, ook hier waren geen afwijkingen te vinden.
  12. orthopeed in Eindhoven heeft n.a.v. punt 11 een MRI ingepland, uitslag: niks te zien, anders dan het AC-gewricht een beetje troebel was. Echter heeft Fysio en orthopeed in Eindhoven dit gewricht uitgesloten als boosdoener, de cortisone injectie heeft ook geen resultaat gehad.
  13. Op aanraden van orthopheed in Eindhoven een cortisone injectie gekregen onder röntgenbegeleiding in het glenohumerale gewricht, zonder resultaat.
  14. Terug naar orthopeed in Sittard, deze ‘weet het ook niet meer’. MRI heeft niks uitgewezen, kijkoperatie is te gevaarlijk, heeft mij doorverwezen naar pijnpoli.
  15. Nieuwe fysio: deze denkt dat het aan mijn holle rug ligt, oefeningen om bekken te kantelen en de core te verstevigen. Dit 4 behandelingen gedaan, zonder resultaat, gaan nu een fase in met oefeningen voor de schouder zelf, dus nog in afwachting.
  16. Pijnpoli heeft na intake etc. een spuit gezet in AC-gewricht, glenohumerale gewricht en heeft een zenuw in de schouder met stroompulsjes verdoofd. Nadat de verdoving was uitgewerkt was de pijn er weer.

  Vanaf punt 6 heb ik de borst en schouders niet meer getraind, wel de rest, zonder pijn. Zoals je ziet loopt de lijst aardig op en moet ik mijn kennis aanvragen bij jullie. Hopelijk weten jullie iets dat werkt !

  Alvast ontzettend bedankt !

  #20836

  steef964
  Bijdrager

  Is hier al op gereageerd? Is dit forum überhaupt wel actief?
  Wel, mijn ongezouten mening: cortison is al een slechte start. De kwaliteit van het weefsel wordt daar echt niet beter van. Shockwave is volgens mij net zo bewezen als Ultrageluid. Er zijn zoveel factoren die een herstel in de weg kunnen staan, dat aanvullende info belangrijk is (b.v. hoeveel uur per dag zit je achter je computer, Ipad?, mobieltje? Wielrennen: slecht voor je nek (hyperextensie), al eens gevallen op nek-schouderregio tijdens 1 van jouw sporten? Verkeersongeval doorgemaakt? Enz.
  Uiteraard ben je hier niet mee geholpen, maar terug naar de basis van een juiste houding, en basiskrachtoefeningen van de ‘niet-pijnlijke-spieren’ kan nog wel eens uitkomst bieden. Ik heb er nog veel meer over te melden, maar begin eerst bij het begin. Succes.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

- Advertentie -

Social Media

17,307FansLike
111VolgersVolg
496VolgersVolg
6,020VolgersVolg