zondag 14 augustus, 2022

Salaris indicatie

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #18705
   nickhguitar
   Deelnemer

   Hallo,

   Op dit moment ben ik werkzaam in Duitsland (vlak over de grens in Limburg) en ik verdien daar 1900 euro bruto. Dit is niet veel, maar dat komt ook voornamelijk doordat de opleiding Fysiotherapie een MBO opleiding is in Duitsland en je hier ook naar wordt betaald.

   Volgend jaar wil ik graag beginnen met een opleiding tot manueel therapeut en aansluitend wil ik dan werk gaan zoeken in Nederland.

   Nu ben ik van plan om het eerste jaar sowieso zelf te gaan betalen, om op deze manier mijn arbeidskansen hier te vergroten. Ik hoop dan voor de rest van dit traject (nog 2 jaar extra) financieel wat ondersteuning te krijgen bij mijn (eventuele) nieuwe werkgever.

   Op de site van Salarischeck zag ik al dat ik, in vergelijking met mijn Nederlandse collega’s) ongeveer 1000 euro per maand bruto minder verdien (wat al gigantisch veel is natuurlijk). Wat ik echter niet kan vinden is het loon van een startende manueel therapeut (indien klaar met de opleiding natuurlijk).

   Tot slot zat ik er ook over na te denken om in de onderhandelingen mijn opleiding min of meer door te berekenen in het salaris. Oftewel: Ik betaal de opleiding zelf, dus dan zou ik best wat meer mogen/kunnen verdienen. Hoe is jullie visie in deze kwestie? En wat zou dan ongeveer een realistisch streven zijn wat salaris betreft?

   Met vriendelijke groeten,
   Nick

   PS: Ik ben in 2013 afgestudeerd en heb nu dus 2 jaar werkervaring.

Weergave van 0 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.