zaterdag 16 oktober, 2021

Reizen met rugklachten

Weergave van 3 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #6054
   nicod
   Bijdrager

   Goede middag, ik ben een gast en een leek met een vraag over reizen met rugklachten.

   Binnenkort gaan we met een groepje vrienden een rondreis maken (Thailand) Eén van de deelnemers heeft regelmatig pijn in zijn rug. (de exacte omschrijving van zijn klachten ken ik niet). Een groot deel van de reis zal met openbaar vervoer plaatsvinden. Nu ontstaat er een kleine discussie over het te gebruiken bagage middel voor hem; rugzak of koffer. (bagage verdelen over de overige reisgenoten is deels een optie uiteraard).

   De één zegt een goed passende en geballanceerde rugzak is toch geen goede optie i.v.m. een constante belasting op de rug. Een ander zegt dat het slepen van een koffer (op wieletjes) geen goede optie is omdat je dan altijd de rug bij het voorttrekken onder een hoek belast.

   Ik begrijp dat er diverse vormen van rugklachten zijn, en dat een standaard antwoord wellicht niet mogelijk is. Misschien wel algemene aanbevelingen. Indien het nodig is een specifieke omschrijving van de klachten te hebben laat dat dan weten.

   Alvast dank voor de (eventuele) medewerking.

   Groet Nico

  • #6221
   nicod
   Bijdrager

   Is er dan echt niemand die een idee, tip of mening heeft over de voorgestelde baggage middelen?

  • #6222
   Rob
   Sleutelbeheerder

   Beste Nico, De keuze rugzak of koffer hangt af van de rugklachten maar ook van de manier van reizen natuurlijk. Ik zal je toch een practische tip proberen mee te geven.Een goede rugzak steunt met name op het bekken, de schouderbanden dienen meer ter stabilisatie (rechthouden van de rugzak) dan dat ze het gewicht zouden moeten dragen.Een rugzak is ook pas handig wanneer je je bagage over een grotere afstand moet dragen.Wanneer je een koffer met wieltjes neemt of deze middels een trolley over kleinere afstanden kunt verplaatsen, kun je dit natuurlijk ook overwegen. Bedenk echter dat deze wieltjes niet echt geschikt zijn voor oneffen paden. Het optillen van de koffer zal waarschijnlijk de meeste belasting geven.Probeer zo min mogelijk bagage mee te nemen, zorg voor een juist gebruik van de rugzak wanneer je die gebruikt en til deze niet onnodig. Help je reismaatje met het “aantrekken” van de rugzak.Bij specifieke problemen die specifiek advies verlangen kun je overwegen om een fysiotherapeut te raadplegen. Sinds 1 januari zijn deze direct toegankelijk.Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

  • #6223
   nicod
   Bijdrager

   Hier heb ik inderdaad iets aan. Rugklachten zitten met name hoog in de rug en nek schouders. dus Indien het gewicht met name op het bekken drukt zal hij beperkt last hebben. De afstanden, af te leggen met bagage zal beberkt zijn, echter wel over ongelijke gronden. Uit de boot, stukjes onverharde wegen. Voorkeur zou voor mijn gevoel nu uitgaan naar een rugzak.

   Het beste advies is natuurlijk het aan een therapeut te vragen die zijn klachten en medische achtergrond kent. Dank voor de reactie

Weergave van 3 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
- Advertentie _


FYGO uitzendbureau voor de fysiotherapeut