zondag 24 oktober, 2021

Redelijk aanbod variabel loon?

Weergave van 3 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #20587
   Sibren
   Bijdrager

   Goedemorgen collega’s!

   Sinds een paar weken mag ik mij nu fysiotherapeut noemen en het hele circus van solliciteren is begonnen. Ik heb bij een particuliere praktijk het volgende aanbod gekregen en wil graag gebruik maken van jullie ervaring om vast te stellen of het aanbod redelijk is.

   Op basis van 0 uren, is mij 50% van 45 euro per uur geboden. Deze 50% zal bij langer dienstverband stapsgewijs tot maximaal 65% oplopen. Het loon geldvoor alle werkzaamheden (behandelingen/intakes/trainingen etc.). Vakantiedagen worden niet doorbetaald, vakantiegeld wordt niet betaald (All-in loon), pensioenpremie wordt niet in bijgedragen en de werkgeverslasten gaan hier nog van af. Administratie en vergadertijd wordt niet doorbetaald.

   Is dit een redelijk aanbod om mee te starten? Ik ben tot de conclusie gekomen dat het momenteel vrij lastig is een baan te vinden, dus ik heb ook een iets is beter dan niets instelling, maar ik wil ook niet voor een hongerloontje uitgemolken worden.

   Alvast bedankt voor jullie reacties!!!

   Sibren

  • #20593
   Patrick Rojer
   Bijdrager

   Dag Sybren,
   Het is natuurlijk erg mooi dat je een aanbod hebt gekregen, gefeliciteerd daarmee. Als je op dit aanbod wilt ingaan, dan zou ik wel proberen het aanbod in een vast salaris te laten gieten. Een all-in loon is over het algemeen niet toegestaan. Daar zijn wel uitzonderingen op toegestaan, maar de fysiotherapiebranche is niet zo’n uitzondering. Het probleem van het all-in loon is dat je mogelijk problemen zult ondervinden met op vakantie gaan, zoals veel fysiotherapeuten waar ik inmiddels contact mee heb. Werkgevers horen het ook te weten dat dit niet is toegestaan, maar in de fysiobranche wil dat nog niet zo lukken. Ga er ook niet mee akkoord dat jij opdraait voor stijgende werkgeverslasten, zoals in de constructie die jou is aangeboden.
   Probeer in een goed gesprek te bedanken voor het aanbod en het dus om te buigen naar een acceptabel aanbod. Dit voorkomt voor beide partijen in de toekomst mogelijke problemen.
   In 2003 begon de fysiotherapeut met 60,9% van de omzet als all-in loon, maar dat was vroeger. 50% zegt niet zoveel, omdat je niet weet wat je bruto inkomen is. Vraag naar je brutoloon per maand en probeer dat in een vast aantal uren te gieten als de werkgever zegt dat het brutoloon afhankelijk is van het aantal uren dat je werkt.
   Succes!
   Grt, Patrick Rojer

  • #20601
   Danny Kleinman
   Bijdrager

   Je krijgt 50% van € 45 per uur? Waar is die € 45 op gebaseerd? Een zitting is gemiddeld € 29 dus zou € 58 per uur ‘eerlijker’ zijn.

  • #20603
   Sibren
   Bijdrager

   De 45 euro is het vastgestelde uurbedrag, aan codes hangt dan een bepaalde tijd die je mag schrijven (zoals ik het nu begrijp), een behandeling is bijvoorbeeld een half uur, een intake 3 kwartier.

Weergave van 3 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
- Advertentie _


FYGO uitzendbureau voor de fysiotherapeut