[peiling] Waarom wel of geen contracten tekenen?

Nieuws over fysiotherapie en de fysiotherapeut Forums KNGF Actie [peiling] Waarom wel of geen contracten tekenen?

Weergave van 6 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #7049
   Joop Gerretse
   Deelnemer

   Uit de krant (De Stentor) van zaterdag 24 december 2005:

   Sinds de vergoeding voor de tandarts uit het ziekenfondspakket is gehaald, krijgen de patiënten zelf de rekening. Nu, met invoering van de basisverzekering, weigeren de meeste tandartsen de hun aangeboden contracten te ondertekenen.

   Niets lijkt ons, fysiotherapeuten, in de weg te staan om hetzelfde te doen. Echter: Veel patiënten met een naturapolis dreigen door het niet tekenen van de tandartsen in moeilijkheden te komen.

   Veel fysiotherapeuten lijken daarom de aangeboden contracten toch (maar) weer te ondertekenen.

  • #7143
   Joop Gerretse
   Deelnemer

   Kijk ook even naar de peiling over de belangstelling voor de twee soorten zorgpolis op het Weblog voor fysiotherapeuten.

  • #7144
   Rob
   Sleutelbeheerder

   Ik werk in loondienst. Deze keuze wordt dus voor mij gemaakt.

  • #7145
   Joop Gerretse
   Deelnemer

   Misschien dat degene die de keuze voor jou maakt een antwoord kan geven?

  • #7146
   Rob
   Sleutelbeheerder

   Ik zal het hem vragen …

  • #7147
   Walter Dool
   Deelnemer

   Helaas heeft een werkgever niet zo’n makkelijke keus: niet tekenen kan omzetverlies geven, en dus de mogelijkheid dat je personeel moet gaan ontslaan. Buiten deze morele druk kan er een groot probleem zijn met de ontslagvergunning: er zijn juristen die dit scharen onder ”onbehoorlijk bestuur”,daar je had kunnen voorkomen dat je omzetverlies ging leiden door wel te tekenen (!?). Er is dus aangeraden aan werkgevers hier heel erg mee op te passen, omdat het niet krijgen van de vergunning leidt tot het verplicht doorbetalen van de werknemer. Er is geloof ik nog geen dergelijke zaak echt voorgekomen, maar het geeft wel stof tot denken.

  • #7148
   De Spil
   Deelnemer

   Als we als makke lammetjes altijd maar ja en amen zeggen, denken de verzekeraars dat de tarieven best nog lager kunnen. Ohra /Delta Lloyd probeert dit al voor 2007.
   Afgelopen jaar heb ik bij 4 ziekte kostenverzekeraars niet getekend. Ohra /Delta lloyd vergoeden nu gewoon mijn tarief en Z en Z heeft na weigering van vele collega’s het tarief 1 euro omhoog gebracht.
   Als we nou eens gezamenlijk iets meer ruggegraat tonen, dan zou het nog eens wat kunnen worden. We liggen nml nog altijd vele procenten achter op het tarief wat ons werkelijk hoort toe te komen.
   Iedereen is altijd heel bang dat we failliet gaan, dat valt best mee.

Weergave van 6 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.