zondag 24 oktober, 2021

[peiling] Proef met arts-consult per e-mail mislukt

Weergave van 0 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #6039
   Rob
   Sleutelbeheerder
   Een proef met e-mailconsulten van zorgverzekeraar Menzis/Geové loopt niet. Patiënten voelen er niet voor hun arts te raadplegen via internet.

   Menzis begon in december met de proef met 63 duizend patiënten omdat uit onderzoek bleek dat er grote behoefte aan bestaat. Sindsdien zijn er nog geen honderd e-mailconsulten uitgevoerd. De verzekeraar was in december nog vastbesloten de proef in maart een vervolg te geven. Dat is uitgesteld.

   Patiënten die verzekerd zijn bij Menzis krijgen via de website Dokterdokter.nl eerst algemene informatie. Daarna kunnen ze hun vraag op veilige wijze aan hun huisarts stellen. Huisarts Arthuro Knol in Groningen is enthousiast over de methode. “Jammer genoeg heb ik nog maar twee e-mailconsulten gehad in al die maanden. Het biedt veel voordelen omdat patiënten rustiger over hun vraag kunnen nadenken en ik als arts een meer weloverwogen antwoord kan geven. “

   De e-mailconsulten van Menzis zijn iets anders dan de internetdokter Dokteronline.nl, die in het nieuws kwam na een zelfmoord met via internet bestelde pillen.

   Bron: Dagblad van het Noorden

Weergave van 0 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
- Advertentie _


FYGO uitzendbureau voor de fysiotherapeut