zondag 24 oktober, 2021

Negatief-BSA

Weergave van 4 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #9243
   Caitlin
   Bijdrager

   Ik heb een probleem…
   Aan het einde van het 2e jaar heb ik een negatief-BSA gekregen. Hiertegen ben ik in beroep gegaan, maar dit heb ik verloren. Tot voor de kerstvakantie heb ik de lessen nog gevolgd (van het 3e jaar). Heb nu dus bijna 2,5 jaar gestudeerd, geen propedeuse en dus helemaal niks. En dit terwijl ik alleen nog maar de stage en het afstuderen hoefde af te ronden :(

   Is er iemand die ervaring heeft met het instromen zonder propedeuse? Tot nu toe heeft iedere school waar ik contact mee heb opgenomen aangegeven dat instromen zonder propedeuse niet mogelijk is.
   Ik ben nu aan het hopen bij Thim van der Laan. Iemand hier ervaring mee???

   Groetjes

  • #9394
   Francis
   Bijdrager

   Begrijp ik het goed dat je een bindend negatief studieadvies hebt gekregen? Heb je gevraagd waarop dat gebaseerd was? Vind je dat advies onterecht?
   Op welke gronden is het beroep afgewezen?
   Ik vraag dit omdat je schrijft dat je alleen maar de stage en het afstuderen hoefde te doen, maar daarentegen je propedeuse niet hebt gehaald.

  • #9395
   Caitlin
   Bijdrager

   Ik heb idd een bindend negatief studieadvies gekregen. Onterecht en hiertegen ga ik dan ook nog in beroep (het beroep binnen de school heb ik verloren ondat ze hier kijken naar de procedure en deze is naar hun mening correct verlopen).
   Het is namelijk alleen gebaseerd op de beoordeling van mijn studieloopbaanbegeleidster wie zich door haar persoonlijke mening heeft laten beinvloeden. Lang verhaal zucht….

   Echter wil ik ondertussen gewoon doorgaan met mijn studie maar het is enorm moeilijk om in te stromen. Ik hoopte dat iemand me missch tips hierbij kan geven.

  • #9396
   Niek Vink
   Bijdrager

   Ik zit zelf op de Hogeschool Utrecht en volgens mij is het hier niet mogelijk. Bij ons krijg je een negatief BSA als je aan het einde van je tweede jaar je propedeuse nog niet hebt behaald. Hoe staat dat bij jullie in het Onderwijs en Examen Reglement?

   Hoe komt het eigenlijk dat je nu in je derde jaar je propedeuse nog niet hebt? Komt het door één toets of door meerdere? Hoeveel punten mis je dan voor je propedeuse? Als het om één of twee punten gaat dan valt er toch wel wat te onderhandelen?

  • #9397
   Caitlin
   Bijdrager

   Ik heb aan het einde van het tweede jaar een negatief BSA gekregen, maar ik heb tijdens het aantekenen van bezwaar de lessen van het derde jaar mogen volgen.
   Het enige wat ik heb openstaan (al vanaf het begin want ik heb helemaal niets hoeven herkansen) is het portfolio van het 1e jaar :S.

Weergave van 4 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
- Advertentie _


FYGO uitzendbureau voor de fysiotherapeut