maandag 14 oktober, 2019

knieprothese

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Lisetje 13 jaren, 10 maanden geleden.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #11072

  Lisetje
  Bijdrager

  Ik ben een 1e jaars student van de opleiding fysiotherapie. Ik ben nu bezig met een casereport te maken. Ik moet daarin ook vermelden de reden voor fysiotherapie. Het casereport gaat over een mevrouw die een “nieuwe knie” heeft gekregen vanwege artrose aan haar knie. Nu is mijn vraag kan iemand mij helpen met het kopje reden van fysiotherapie, ja ik snap je bent als fysiotherapeut voor de revalidatie maar ik moet zeg maar dieper op de stof ingaan, waarom doe je bepaalde handelingen tijdens de revalidatie, waarom kan de patiënt dit niet zelf? Het moet zeg maar op vakgebied niveau. Zou iemand mij daarbij kunnen helpen? Alvast bedankt!

  groetjes Lisette

  #11130

  T. Schambergen
  Bijdrager

  Beste Lisetje,

  Ik zou het met name houden op een stuk begeleiding tijdens de revalidatie. Ervoor zorgen dat het opbouwen van de belasting met de juiste stapjes gaat ( balans tussen belasting en belastbaarheid). Niet teveel maar ook niet te weinig belasten. Patienten weten vaak niet wat zij al wel en/of niet kunnen / mogen. Daarbij in het begin wellicht een stukje “angst” (mag ik al erop steunen?)wegwerken. Mobiliseren en spierversterking (functioneel) zou ik ook zeker als behandeldoel meenemen. Verder het normaliseren van het looppatroon, afbouwen van het lopen met 2 krukken naar 1 kruk naar zonder krukken.
  Hoe verder je in het revalidatieproces zit hoe meer de patiente zelf kan doen en de begeleiding afgebouwd kan worden.
  Kun je hier iets mee ?

  Groetjes en succes,

  Thom

  #11131

  Lisetje
  Bijdrager

  Bedankt Thom, nu heb ik nog een vraagje… het verloop/herstel van zoiets hoe gaat dat precies? Iemand kan toch gewoon na de operatie zeg maar de knie 90 graden of meer buigen en verder kunnen de meeste dagelijkse dingen weer gedaan worden?

  groetjes Lisette

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

- Advertentie _FYGO uitzenden, payrollen voor de fysiotherapeut