zondag 24 oktober, 2021

Hogeschool Utrecht!

Weergave van 3 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #9239
   anouk
   Bijdrager

   paar vraagjes over fysio in Utrecht!

   Hallo, ik ben anouk. Volgend jaar wil ik fysiotherapie gaan studeren in Utrecht.. maja eerst nog ingeloot worden natuurlijk.
   Laatst ben ik op een open dag geweest, maar kben uiteraard toen vergeten wat ik allemaal vragen wou. Daarom hoop ik dat er hier wat mensen zijn die me kunnen informeren:)
   Allereerst: hoeveel uur per week zit je in het eerste jaar (verplicht) op school?
   en over het loten: weten mensen mss nog van vorige jaren hoe groot de kans was ingeloot te worden.. met cijfers tussen 7.5 en 8?

   En oja als er mensen volgend jaar in Utrecht ook fysio gaan studeren mag je natuurlijk ook even reageren;)
   Ik hoop op wat reacties! 8)

  • #9363
   ellegirl
   Bijdrager

   hoi Anouk, ik weet niet of je dit nog op tijd leest, maar ik zit in het vierde jaar fysio op HVU, uithof.Ben nu dus bijna afgestudeerd. Aankomende donderdag (7 juni) is er nog een open dag op school! tussen 16.00 en 20.00 uur. Je kan dan in de aula op de begane grond je vragen komen stellen. Ik zal er zelf toevallig ook staan om te helpen. Ik weet toevallig dat je met dat gemiddelde wel in een ‘hoge’ lotingsklasse valt (het is nu trouwens wel iets anders dan toen ik met fysio begon, nu kan je als je bijvoorbeeld havo gedaan hebt ook zonder loting binnen komen als het gemiddelde van je, ik geloof 6 hoogste, cijfers een 8 is (dus niet Alle cijfers) en alle praktijkvakken zijn in principe verplicht om bij te wonen, wil je ook aan een toets willen/kunnen meedoen.
   Groetjes Ellen

  • #9364
   Niek Vink
   Bijdrager

   Hoi Anouk en Ellegirl,

   Ik ben eerstejaars aan de hogeschool en de vaardigheidslessen hebben geen aanwezigheidsplicht meer voor onze generatie studenten :D . Dit hebben ze bewust afgeschaft. Er zijn maar een aantal vakken die wel een aanwezigheidsplicht hebben.

   Het aantal contacturen op school verschilt ook per blok, maar je moet zo ongeveer rekenen op zo’n 12-15 uur per week.

   De loting is nu toch al geweest? Ben je ingeloot?

   Groetjes,

   Niek

  • #9365
   Francis
   Bijdrager

   Dag Anouk,
   Als je graag fysiotherapeut wilt worden, en liefst ook nog een goeie, zou je feitelijk niet moeten vragen hoeveel uren je op die school verplicht zou moeten bijwonen. Je vraag zou eerder moeten zijn: hoeveel uren worden er op die opleiding mij aangeboden om daarmee het vak te kunnen leren?

Weergave van 3 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
- Advertentie _


FYGO uitzendbureau voor de fysiotherapeut