woensdag 26 juni, 2019

Fysiotherapie als de ‘toeters en de bellen’ van de zorg.

Nieuws over fysiotherapie en de fysiotherapeut Forums KNGF Actie Fysiotherapie als de ‘toeters en de bellen’ van de zorg.

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door Hans van Mourik Hans van Mourik 6 jaren, 7 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #16852
  Hans van Mourik
  Hans van Mourik
  Bijdrager

  In de uitzending van het TV-programma TROS Radar van 26-11-2012 werd de aanvullende verzekering behandeld. Veel mensen nemen klakkeloos een aanvullende verzekering en kunnen daarop besparen als ze geen aanvullende verzekering nemen. Tot zover kan ik dit allemaal nog wel volgen. Als je het TV-programma en de bijbehorende tekst leest wordt de fysiotherapie getypeerd als minder noodzakelijke zorg. Dat is vreemd!!

  In het TV fragment wordt een toelichting gegeven door Edmond Hilhorst van @Independer “alle medisch noodzakelijk behandelingen zit in de basisverzekering”. Mijn vraag daarop zou zijn; Zit er dan naast medisch noodzakelijk – kennelijk ook (nu chargeer ik) niet noodzakelijke zorg. Dit doet afbreuk aan de zorg die wij dagelijks leveren. En is chronische fysiotherapie noodzakelijk en niet chronisch niet noodzakelijk.

  Op de site van TrosRadar valt te lezen “Wil je ook minder noodzakelijke zorg verzekeren dan kan dat met een aanvullende verzekering. Deze verzekering is er voor de ‘toeters en de bellen’ van de zorg. Daaronder vallen dingen, zoals fysiotherapie (alleen bij bepaalde chronische ziekten valt fysiotherapie onder de basisdekking), hulpmiddelen zoals brillen, psychologische zorg en alternatieve geneeswijzen.” De ontbrekende 20 behandeling wordt even maar niet meegenomen.

  Het is dat het tegen carnaval loopt kan ik er nog wel mee lachen, maar eigenlijk is het een beschamende omschrijving van ons vak.

  Zie meer informatie in artikel en uitzending van TrosRadar van 26-11-2012
  http://www.trosradar.nl/uitzending/laatste-uitzending/aflevering/26-11-2012/aanvullende-zorgverzekering/?p=1

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.