vrijdag 25 juni, 2021

Expert opinion gevraagd over diagnostische elleboogtests

Nieuws over fysiotherapie en de fysiotherapeut Forums Mededelingen/Feedback Feedback Expert opinion gevraagd over diagnostische elleboogtests

Weergave van 4 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #13370
   carl kerseboom
   Bijdrager

   Bij deze een oproep aan collegae,

   Wij zijn een projectgroep binnen de opleiding Professional Master Orthopedische Manuele Therapie aan de Hogeschool Utrecht. Wij hebben dit jaar een opdracht aangenomen om een Best Practice Ontwerp (BPO) te ontwikkelen met betrekking op Best Evidence diagnostische tests voor de elleboog.
   Wij zijn benieuwd naar de mening van experts op het gebied van diagnostische tests voor het art. cubiti inclusief het distale radioulnaire gewricht. Referred pain vanuit de schouder en/of wervelkolom zijn geexcludeerd.

   Graag vernemen wij van u namen van tests en uw mening daarover en auteurs die gepubliceerd hebben betreffende dit onderwerp.

   Bij voorbaat dank voor het reageren,

   Projectgroep “Ellebogenwerk”
   Professional Master Orthopedische Manuele Therapie
   Hogeschool Utrecht

  • #13403
   T. Schambergen
   Bijdrager

   Beste projectgroep,

   Alhoewel ik de bedoeling van jullie project begrijp en het ook een goed initiatief vind, lijkt dit toch een beetje de omgedraaide wereld.
   Ik zou zeggen, doe eerst zelf onderzoek, spit pubmed en de andere literatuurdatabase door, presenteer hier je resultaten en vraag dan aan collegae of er nog aanvullende testen zijn die niet in jullie overzicht vermeld staan….
   Dit lijkt mij een juiste chronologische volgorde.

   in ieder geval veel succes met dit project.

   Vriendelijke groeten,

   Thom

  • #13404
   carl kerseboom
   Bijdrager

   Beste Thom.

   Ten eerste bedankt voor je reactie en we zijn het eens met je feedback over de volgorde. We zijn echter ook aan tijd gebonden en willen geen stap overslaan. De eventuele verkregen informatie over de tests kunnen we dan nog meenemen in ons onderzoek. Hopelijk verklaart dit onze werkwijze.

   Met de vriendelijke groeten,

   Projectgroep “Ellebogenwerk”
   Professional Master Orthopedische Manuele Therapie
   Hogeschool Utrecht

  • #13405
   Ronald Korsten
   Bijdrager

   Mij zijn geen diagnostische testen bekend die de bewegingsuitslagen beoordelen (denk aan flexie / extensie maar ook bijv. aan het ‘Waagefenomeen’). Rondom de tennisarm zijn er wel een aantal. Zijn jullie ook op zoek naar dié testen? Dan kan ik jullie wel verder helpen.
   Ik ben overigens benieuwd naar de exclusie-criteria die jullie aanhouden: wanneer is er sprake van een patiënt met referred pain vanuit proximaal en wanneer is het een lokaal probleem?
   Groetjes, Ronald Korsten van StopTennisarm.nl.

  • #13406
   carl kerseboom
   Bijdrager

   Beste Thom en andere lezers

   Naar aanleiding van de feedback is ter verduidelijking hebben de originele posting aangepast.
   Graag jullie expertise!

   Wij zijn een projectgroep binnen de opleiding Professional Master Orthopedische Manuele Therapie aan de Hogeschool Utrecht. Wij hebben dit jaar een opdracht aangenomen om een Best Practice Ontwerp (BPO) te ontwikkelen met betrekking op Best Evidence diagnostische tests voor de elleboog. Het betreft hierbij uitsluitend diagnostische tests voor het art. cubiti inclusief het distale radioulnaire gewricht. Referred pain vanuit de schouder en/of wervelkolom zijn geexcludeerd.

   Om dit BPO te ontwikkelen zijn wij een literatuur zoektocht gestart welke wij in december hopen te voltooien. Hierbij is al naar voren gekomen dat diagnostische test wel onderzocht zijn (met name in de orthopedische setting) maar minder uitgebreid als bijvoorbeeld de schouder of wervelkolom. Wij willen dus onze zoektocht uitbreiden door ook experts op het gebied van diagnostische tests van de elleboog te raadplegen. Hun kennis en vaardigheden zouden een zeer waardevolle aanvulling kunnen betekenen.

   Wij zijn benieuwd of er onder de lezers van FysioForum experts aanwezig zijn op het gebied van diagnostische tests voor het art. cubiti inclusief het distale radioulnaire gewricht.
   Graag zouden wij in contact willen komen met deze experts om ons BPO met ‘expert opinion’ aan te vullen.

   Bij voorbaat dank voor het reageren,

   Projectgroep “Ellebogenwerk”
   Professional Master Orthopedische Manuele Therapie
   Hogeschool Utrecht

Weergave van 4 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
- Advertentie _


FYGO uitzendbureau voor de fysiotherapeut