donderdag 13 mei, 2021

‘Een voor allen, allen voor een’

Nieuws over fysiotherapie en de fysiotherapeut Forums KNGF Algemeen (KNGF) ‘Een voor allen, allen voor een’

Weergave van 0 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #8556

   Op de komende regionale en landelijke bijeenkomsten van ons KNGF komt het experiment met vrije tarieven fysiotherapie voor de Eerste Lijn aan de orde.
   Uitgaande van de vrijwel zekere veronderstelling dat het macrobuget voor fysiotherapie niet zal groeien, ontstaat een situatie waar alleen hogere tarieven mogelijk zijn ten koste van andere fysiotherapeuten/leden KNGF. met mogelijk meerdere faillisementen als gevolg.
   Dit kerngegeven wordt door ons KNGF verbloemd verwoord door het begrip differentiatie, maar komt neer op een rat-race.
   Aan alle leden wordt wel in gelijke mate ondersteuning gegeven met allerlei programma’s maar absoluut niet in gelijke mate bescherming.
   Alle seinen staan op rood en het moet gezegd worden dat ons KNGF hier consequent en met samenhang voor gezorgd heeft omdat het tarief ten koste van alles lijkt te moeten stijgen: onze werkomgeving wordt veranderd in markt, de beroepsinhoud wordt omgezet in producten en er wordt meegewerkt aan tariefverschillen.

   “De kapitein vraagt ons allemaal vrijwillig over boord te springen, terwijl iedereen weet dat er te weinig ruimte in de reddingsboten is!”

   ‘Jammer als u het niet redt’, lijkt het KNGF te willen zeggen, ‘wij hebben u de kansen geboden om wakker op weg te gaan’.
   Hiermee wordt o.a. de suggestie gewekt, dat er een onderscheid tussen ‘goede’ en ‘slechte’ fysiotherapeuten gaat onstaan.
   Ik voorzie met dit beleid zelfs het gevaar van een splitsing binnen onze vereniging.
   De marktdenkers zullen wel schamperen dat dit dan verloopt via de scheidslijn goed/slecht.
   Wat vindt u hiervan?

   Met collegiale groeten,
   Peter van der Salm.

Weergave van 0 geneste reacties
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
- Advertentie _


FYGO uitzendbureau voor de fysiotherapeut