woensdag 1 december, 2021

Controle Arbeidsinspectie bij fysiotherapiepraktijken op RI&E

Nieuws over fysiotherapie en de fysiotherapeut Forums Overige onderwepen/algemeen Overige onderwerpen/algemeen Controle Arbeidsinspectie bij fysiotherapiepraktijken op RI&E

Weergave van 1 genest reactie
 • Auteur
  Berichten
  • #14226
   Unispect
   Bijdrager

   Deze zomer is de Arbeidsinspectie een project gestart gericht op de arbeidsomstandigheden binnen fysiotherapiepraktijken. Speciale aandacht gaat uit naar de aanwezigheid en toetsing van de Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E).

   De RI&E kan worden gerealiseerd door gebruik te maken van het RI&E-branche-instrument Fysiotherapiepraktijken op http://www.rie.nl. Deze kan u dus zelf opstellen.

   Toetsing van de RI&E kan (en mag) men echter niet zelf. Dit dient te gebeuren door een gecertificeerde deskundige of door uw Arbodienst. Toetsing door de Arbodienst blijkt vaak kostbaar te zijn.

   Wij, Unispect BV, kunnen deze officiële toetsing door een gecertificeerde arbo-kerndeskundige voor u uitvoeren voor een zeer gunstig tarief van € 195,- excl. BTW.

   Hiermee voldoet u aan de wettelijke eisen en loopt u dus geen risico op een boete van de Arbeidsinspectie.

   Interesse? Mail naar fysio-rie@unispect.nl
   Meer informatie? Kijk op http://www.unispect.nl/downloads/Lichte_toetsing_RIE_Fysiotherapiepraktijken.pdf

  • #14432
   Andre Stroet
   Bijdrager

   De soep wordt niet zo heet gegeten….. U als kleine praktijk(houder) bent niet verplicht de RI&E te laten toetsen. U kunt hem vrijwillig aanbieden voor een toetsing maar dat hoeft niet! U hoeft er slechts voor te zorgen dat de RI&E jaarlijks wordt uitgevoerd.

Weergave van 1 genest reactie
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
- Advertentie _


FYGO uitzendbureau voor de fysiotherapeut