Communicatie had geen prioriteit

Nieuws over fysiotherapie en de fysiotherapeut Forums KNGF Actie Communicatie had geen prioriteit

Weergave van 2 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #7063
   Hans van Mourik
   Deelnemer

   In het brede onderzoek naar het verdwijnen van de nieuwsgroepen bij het KNGF kwam voor mij steeds duidelijker naar voren dat het communiceren van en met leden niet een belangrijk issue is geweest voor het KNGF. Dit stond voor 2010 in de planning om te worden gerealiseerd. Te zijner tijd zou er wel een forumachtig programma op de website verschijnen. Het is dan vreemd dat je eerst een adequaat communicatiemiddel uitzet alvorens een nieuw platform in werking te stellen. Het is dan net als een winkel. Als je twee keer aan een gesloten deur staat dan ga je geen derde keer. Dat met het uittrekken van de stekker van de nieuwsgroep voor de vernieuwde site zo’n commotie zou ontstaan had niemand op de afdeling communicatie en de websitebouwer verwacht.

   Bij het opstellen van het programma van eisen voor de nieuwe website stond herstructurering van de Dossiers nummer 1. De interactiviteit stond op het tweede plan. Dit is duidelijk geworden in een e-mailcontact met de account manager van het internetbedrijf dat de opdracht van het KNGF heeft uitgevoerd. Mevrouw wilde daarna geen contact meer met mij, ik ben uiteraard geen opdrachtgever. Ik raakte vanmorgen een beetje geïrriteerd dat niemand de verantwoordelijk wil nemen voor de ontstane situatie. De opdrachtgever (KNGF) en de opdracht nemer (het softwarehuis met wel 100 tevreden klanten) verwezen naar elkaar. Het verstoppen achter elkaar was begonnen. Dat is nu net iets waar ik persoonlijk niet tegen kan. Dan schrijf je wel eens wat en dat stuurt een ander dan weer door.

   Mede door de vele reacties van collega’s, die niet mals waren is één en ander in een stroomversnelling gekomen. Velen waren heftig verontwaardigd, boos en teleurgesteld. Eenvoudige communicatie is een van de belangrijkste primaire peilers binnen de gezondheidszorg om een netwerk te vormen. Vooral voor solisten is dit van essentieel belang en kunnen hier profeit van hebben.

   Terwijl ik bezig was om mijn blik-o-foon uit mijn kinderjaren uit te testen, kwam een mailtje binnen van Jeanne Kloprogge; “Bij mij sinds een half uur weer NG”. En zie daar, we hebben weer contact via de nieuwsgroepen. Een felicitatie waard aan het KNGF voor de juiste beslissing op dit probleem.

   Al met al ben ik er zo’n 20 uur mee bezig geweest. Overleg KNGF communicatie, uitzoeken van de mail, oproepen collega’s, actie-website bouwen, overleg fysioforum, beantwoorden individuele leden etc. Het was mij meer dan waard. Als voormalig secretaris van de RGF en 10 jaar bestuurslid PR en voorlichting van patiëntenorganisaties, weet ik hoe belangrijk de communicatie met leden is. Meestal hoor je als bestuur pas als er iets fout gaat, maar daar gaat wel een heel traject aan vooraf. De belangen van dat éne lid is net zo belangrijk als die 22.999 anderen. Individuele en collectieve belangenbehartiging moeten niet in een concurrentiestrijd met elkaar verwikkeld te zijn. Toch zou binnen het KNGF-bestuur wat meer gedetailleerde aandacht mogen komen.

   Geen reden om achterover te leunen. We zullen duidelijk moeten maken hoe we met elkaar willen communiceren. Nu zijn álle lijnen open en zo wil ik het graag even houden.

   Met vriendelijke groet en allen een goed weekend.
   Hans van Mourik

   Ieder die meegewerkt heeft aan het resultaat, hartelijk dank voor de inzet daarvoor.

  • #7188
   rob kloprogge
   Deelnemer

   Goed Werk Hans!!!!
   Groet,
   jeanne

  • #7189
   Ruud Lindenburg
   Deelnemer

   Hans, bedankt.

Weergave van 2 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.