zaterdag 16 oktober, 2021

beroepsperspectieven fysiotherapeuten

Weergave van 1 genest reactie
 • Auteur
  Berichten
  • #18036
   Anne R
   Bijdrager

   Beste allen,
   Graag zou ik gebruikmaken van jullie expertise. Ik loop al ruim een jaar rond met het idee om me te laten omscholen tot fysiotherapeut. Ik ben 37. Alleen, wat me tegenhoudt is de onzekerheid of er na afronden van de opleiding wel werk is. Ik hoor en lees zoveel verhalen over de slechte baankansen voor fysio’s. En dan ben ik ook nog eens begin 40 en onervaren als ik klaar ben. Zijn er ervaren fysiotherapeuten die mij hierover iets kunnen vertellen?
   Alvast heel hartelijk dank!
   Groetjes Anne

  • #18037

   Dag Anne,

   Fysiotherapie is een mooi vak, maar als net afgestudeerd fysiotherapeut is het momenteel niet eenvoudig een (vaste) baan te vinden. Onderzoek van Maastricht University (december 2013) toont aan dat de arbeidsmarktperspectieven voor studenten fysiotherapie tot 2018 slecht zijn.

   De toegenomen krapte op de arbeidsmarkt is het gevolg van een dalende omzet van veel fysiotherapiepraktijken, veroorzaakt door o.a. de afgenomen vraag naar fysiotherapie. Patiënten mijden vanwege de kosten steeds vaker de fysiotherapeut. Ook de jaarlijkse toename van het aantal nieuwe fysiotherapeuten dat de markt betreedt (er worden teveel fysiotherapeuten opgeleid) zou een mogelijke oorzaak kunnen zijn.

   Kortom, op middellange termijn geen gunstig vooruitzicht…

   Kijk voor meer informatie eens op destartendefysiotherapeut.nl

Weergave van 1 genest reactie
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.
- Advertentie _


FYGO uitzendbureau voor de fysiotherapeut