Advertentie:bezoek fysiovacature.nl

EHealth is bezig met een bescheiden opmars. Ook in de fysiotherapie. Beweging.TV biedt u een gratis platform. Hierover een webinar (online voorlichting) op 19 of 21 januari.

Advertentie:FYGO uitzenden, payrollen voor de fysiotherapeut

Al jaren experimenteer ik met Beweging.TV, om mijn cliënten via internet te helpen bij het uitvoeren van hun oefeningen en werken aan hun gezondheid. Het platform is in 2010 gelanceerd. Momenteel staan er zo’n 800 oefeningen op de site, uit diverse categorieën. Het gaat niet alleen om mobiliserende of spierversterkende oefeningen, maar er staat ook veel vaardigheidstraining op de site, cardio-training en adem- en ontspanningsoefeningen. Deze oefeningen gebruik ik tevens om programma’s samen te stellen bij veel voorkomende doelstellingen en aandoeningen.

Beweging.TV is gemaakt voor de gebruiker, niet voor fysiotherapeuten. Wél wil ik het nu nog meer een platform laten worden door fysiotherapeuten. Vervolgens kunnen deze fysiotherapeuten gebruik maken van de oefeningen, programma’s en vragenlijsten die op de site staan én kunnen ze een vermelding krijgen; een eigen pagina met hun gegevens en de vragenlijsten en eventueel oefeningen waar ze veel gebruik van maken.

In januari bied ik u een webinar over ehealth in het algemeen én het stimuleren van zelfwerkzaamheid in het bijzonder. Want als ik één ding geleerd heb door ruim 5 jaar gebruik van dit platform is dat het uitvoeren van oefeningen en andere adviezen thuis helemaal geen vanzelfsprekendheid is. Het kost mensen veel moeite om het nieuwe geadviseerde gedrag te integreren in hun dagelijks leven. Dit ligt niet aan de kennis (ze krijgen de oefeningen immers voorgeschoteld) of aan het feit dat ze het niet willen, maar aan andere, meer fundamentele aspecten van hun motivatie.

Dat is zonde, want als het eenmaal wél lukt om de oefeningen en adviezen toe te passen is de kans op ‘genezing’ een stuk groter. Heel duidelijk heb ik ervaren dat het verschil tussen een geslaagde of een minder geslaagde behandeling bijna geheel is terug te voeren tot het wel of niet doen van oefeningen en andere gedragsaanpassingen. Dat wisten we natuurlijk allang, maar het was goed om daarop nog eens gewezen te worden.

Derhalve heb ik mij ook verdiept in de manieren waarop je mensen óók moet begeleiden. Deze kennis en ervaringen wil ik met u delen tijdens mijn webinar. Dus als u de gedragsbeïnvloeding van uw klanten echt serieus neemt, dan heeft het webinar veel te bieden. eHealth kan weliswaar de behandeling in de praktijk nooit vervangen, het kan uw stimulerende invloed buiten de behandelkamer zeker wel vergroten.

Als u geïnteresseerd bent in eHealth in het algemeen, toepassingen in de fysiotherapie in het bijzonder, het stimuleren van zelfwerkzaamheid en hoe u hier gratis gebruik van kan maken en zelfs een bijdrage kan leveren (en een vermelding) aan Beweging.TV meldt u dan aan: https://app.webinarjam.net/register/18933/960748efa5

Jip Driehuizen, fysio- en ontspanningstherapeut

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl

1 REACTIE

  1. Ha Jip, ik herken je probleem. Maar denk dat er nog een ander aspect is. Om zelfredzaamheid en gedragverandering uit te kunnen voeren is er ook nog iets anders nodig. En dat is kennis. Ik heb dat ervaren toen ik mijn lezing ‘Hoe zit het eigenlijk?’ aan het voorbereiden was. De reacties nadien waren dat door meer kennis en beter weten hoe het in elkaar zit je meer bewust bent van wat je zelf kunt doen en waarom. En men ging het doen!
    Mocht je er meer over willen weten of voor je organisatie gebruik willen maken van mijn lezing, laat het me weten. Kijk voor meer info op http://www.bettysuurenbroek.nl

    Graag tot horens. Betty Suurenbroek

Comments are closed.