Dagelijkse oefeningen en bewegingsadviezen voor Parkinson patiënten

Parkinsonpatiënten kunnen nu heel gemakkelijk hulp zoeken bij hun dagelijkse bewegingen met de nieuwe ‘Parkinson Home Exercises’ iPhone en iPad applicatie (’app). Deze Engelstalige app richt zich specifiek op de ziekte van Parkinson en helpt patiënten bij hun bewegingsproblemen met oefeningen en bewegingsadviezen. De app is ontwikkeld door docenten van het landelijke Parkinsonnet in samenwerking met de Stichting Gezondheid en Beweging en bevat meer dan vijftig instructies op video en in tekst. De app heeft bovendien een ingebouwde metronoom met geluid en trilling die ter ondersteuning dient bij ritmische bewegingen, zoals lopen. De bijzondere app is niet alleen een dagelijks hulpmiddel voor mensen met de ziekte van Parkinson, maar ook voor hun partners en therapeuten.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FYGO Werving en selectie voor de fysiotherapeut

De app ‘Parkinson Home Exercises’ voor de iPhone of iPad is verkrijgbaar in de Apple app-store. Patiënten en behandelaars kunnen gemakkelijk via hun telefoon oftablet oefeningen bekijken en adviezen teruglezen. Deze app is uniek in zijn soort en helpt Parkinson patiënten bij bewegingen die in het dagelijks leven problemen opleveren. Denk hierbij aan het lopen, de houding, opstaan uit een stoel, in en uit bed gaan en draaien in bed. Maar ook het evenwicht, lenigheid, conditie en het ontspannen van het lichaam komen in de app aan bod. De app is middels een keuzemenu overzichtelijk gerangschikt in de verschillende behandeldomeinen zodat therapeuten gericht advies kunnen geven over de geschikte oefeningen.
De oefeningen in de app zijn samengesteld op basis van resultaten van wetenschappelijk onderzoek  en klinische expertise. De gerichte oefeningen en adviezen binnen bovengenoemde behandeldomeinen worden ook in behandelrichtlijnen aanbevolen bij de fysiotherapeutische behandeling van Parkinson patiënten.
De app is samengesteld door onderzoekers en fysiotherapeuten die ook betrokken zijn bij het landelijke Parkinsonnet en is onder beheer van de Stichting Gezondheid en Beweging. Forward Motion Media (www.forwardmotion.nl) heeft de video productie verzorgd. Voor meer informatie over de stichting en de app, zie www.efox.nl.

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl
Vorig artikelLandelijk sportstimuleringsproject brengt half miljoen mensen in beweging
Volgend artikelPersoonlijkheid beïnvloedt herstel na zwaar letsel