Dag van de fysiotherapeut 2020: Revalidatie en COVID-19

WPTday2020
Advertentie:bezoek fysiovacature.nl

De focus van de Wereld Fysiotherapie dag ligt dit jaar op revalidatie na COVID-19 en de rol van fysiotherapeuten bij de behandeling en binnen de organisatie van zorg voor mensen die getroffen zijn door COVID-19.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FYGO Werving en selectie voor de fysiotherapeut

De campagne is gericht op de volgende kernboodschappen:

  • Lichaamsbeweging kan een belangrijke rol spelen bij het herstel van COVID-19
  • Als de experts op het gebied van beweging kunnen fysiotherapeuten mensen begeleiden in hoe lichaamsbeweging kan helpen bij het herstel
  • Mensen die ernstige klachten van COVID-19 hebben gehad, hebben revalidatie en fysiotherapie nodig om te herstellen van de effecten van behandeling voor de ziekte
  • Het gebruik van telezorg kan mensen helpen toegang te krijgen tot ondersteuning van een fysiotherapeut om hen te helpen de impact van COVID-19 te beheersen
  • Telezorg kan net zo effectief zijn als reguliere gezondheidszorgmethoden om het lichamelijk functioneren te verbeteren.

Over de Wereld Fysiotherapie dag

De Wereld Fysiotherapie dag wordt elk jaar gehouden op 8 september, de dag dat de Wereldfederatie voor Fysiotherapie werd opgericht in 1951. In 2020 veranderde de Wereldfederatie voor Fysiotherapie haar naam in World Physiotherapy. Wereld Fysiotherapie dag is een dag waarop fysiotherapeuten het vak kunnen promoten om:

  • Te laten zien welke belangrijke rol het beroep speelt voor de gezondheid en het welzijn van de wereldbevolking.
  • Het beroep beter te profileren.
  • Campagne te voeren uit naam van het beroep en zijn patiënten bij regeringen en beleidsmakers.

De dag markeert de eenheid en solidariteit van de fysiotherapie gemeenschap over de hele wereld. Het is een kans om het werk te erkennen dat fysiotherapeuten doen voor hun patiënten en de gemeenschap.
World Physiotherapy heeft tot doel de aangesloten organisaties en individuele fysiotherapeuten te ondersteunen bij hun inspanningen om het beroep te promoten en de wereldwijde gezondheid te bevorderen, met als focus de Wereld Fysiotherapie dag.

Download de Infographics

(klik op de afbeelding om deze te downloaden)

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl
BRONWorld Physiotherapy
Vorig artikelOpschalen van fysiotherapeutische zorg in coronatijd verschilt per aandoening
Volgend artikelProfessionaliseringsslag in de praktijkvoering