CVA-patiënt revalideert vaker thuis

Het Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede en de thuiszorgorganisaties Kruiswerk West-Veluwe en stichting Icare zijn onlangs het eenjarige project ‘CVA-zorg thuis’ gestart. Doel van het project is om CVA-patiënten uit de gemeente Ede, waarvoor geen plek is in het verpleeghuis, thuis te laten revalideren.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FYGO Werving en selectie voor de fysiotherapeut

RevalidatieJaarlijks worden in de Ziekenhuis Gelderse Vallei 900 mensen opgenomen die een CVA (beroerte) hebben gehad. De mensen die voor kortdurende revalidatie in aanmerking komen, gaan tijdelijk naar een verpleeghuis. Patiënten die echter langer moeten revalideren wachten soms erg lang op een plek in het verpleeghuis. Voor deze patiënten wil het ziekenhuis de overgang naar de thuissituatie mogelijk maken.

Samen met de patiënt en de familie wordt in het ziekenhuis bekeken hoe de overgang naar de thuissituatie zo goed mogelijk kan verlopen en wat daarvoor nodig is. Een belangrijke voorwaarde is dat de patiënt thuis ondersteuning krijgt van een partner of een andere mantelzorger. Ook moet de patiënt thuis te verpleegd en verzorgd kunnen worden.

Als aan deze voorwaarden is voldaan, zorgt de thuiszorg voor de huishoudelijke en persoonlijke verzorging. Ook komen fysiotherapeut, logopedist en ergotherapeut bij de patiënt thuis.

Bron: Ziekenhuis Gelderse Vallei

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl
Vorig artikelBedrijfsbeweging in Nationale Gezondheidstest
Volgend artikelRugpijntesten verzekeringartsen voldoen niet