CBS: Ruim helft Nederlanders sport wekelijks

In 2014 deed 53 procent van de Nederlanders van 12 tot 80 jaar wekelijks aan sport. Dit maken het CBS en het RIVM vandaag bekend. Mannen sporten iets vaker dan vrouwen. Tieners en twintigers sporten het meest.
Dit blijkt uit gegevens die het CBS in 2014 verzamelde in het kader van de Leefstijlmonitor, waarvan een deel van de gegevensverzameling is ondergebracht in de CBS-Gezondheidsenquête. De Leefstijlmonitor is een samenwerkingsverband van het CBS, RIVM en een aantal in leefstijl gespecialiseerde instituten.

- tekst gaat verder na deze advertentie -
gratis cv check voor de fysiotherapeut
Bron: CBS-Gezondheidsenquête 2014
Bron: CBS-Gezondheidsenquête 2014

Nederlandse Norm Gezond Bewegen

Sporten kan helpen om aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen te voldoen. Deze norm geeft aan hoeveel lichaamsbeweging minimaal nodig is voor de instandhouding en verbetering van de gezondheid.
Naast sport zijn er andere bezigheden waarbij mensen bewegen, zoals lopen of fietsen naar werk of school, huishoudelijke bezigheden en vrijetijdsactiviteiten, zoals tuinieren. Ook door dit soort activiteiten kunnen mensen aan de beweegnorm voldoen.
In 2014 voldeed 56 procent van de mensen van 12 jaar of ouder aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen.

Bron: CBS

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl

1 REACTIE

  1. Als ik mijn patiëntenbestand na ga geloof ik van de uitkomsten van dit onderzoek niet veel.
    De vraag is wat onder sporten wordt verstaan. Wandelen in de tuin en bloemetjes plukken, of het huishouden doen wordt door behoorlijk wat mensen als bewegen beschouwd.
    Daarbij komt bij mij altijd de vraag op in hoeverre het sporten de gezondheid bevordert. Tegenwoordig wordt bewegen als panacee door zowel de overheid als de zorgverzekeraars beschouwd.
    Ik heb daar zo mijn twijfels bij.

Comments are closed.