Betaalde chirurgen

Duizenden Nederlandse patiënten hebben een nieuwe soort kunstheup gekregen die ernstige bijwerkingen geeft. Ondanks jarenlange berichten uit het buitenland over alarmerende bijwerkingen van de kunstheup, bleven Nederlandse chirurgen stug het implantaat bij hun patiënten plaatsen. Er wordt gezocht naar een antwoord op de vraag waarom artsen toch met die nieuwe behandeling doorgingen. De keuze van chirurgen voor de nieuwe kunstheup blijkt te zijn beïnvloed door de industrie. In Nederland is nauwelijks wat bekend over dergelijke financiële verbindingen.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FYGO Werving en selectie voor de fysiotherapeut

Lees verder op kro.nl

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl
Vorig artikelScheenbeenblessure te behandelen met ‘shockwave’
Volgend artikelMinder zorgkosten door vroegtijdige fysiotherapie bij rugklachten

5 REACTIES

 1. Reactie van de NOV (wetenschappelijke vereniging van orthopedisch chirurgen in Nederland)

  KRO Reporter heeft eerder de NOV verzocht om een interview voor de uitzending van 25 mei over de MoM prothese. Gezien eerdere ervaringen met KRO Reporter heeft het NOV bestuur gemeend niet in te moeten gaan op dat verzoek. De NOV heeft met een interview in Medisch Contact (zie nr 21 van 25 mei) alle relevante informatie kunnen geven. De vragen van KRO Reporter heeft de NOV schriftelijk beantwoord. Bijgaand treft u ter kennisneming deze antwoorden aan.

  Met vriendelijke groet,
  Chris van der Togt

  Bijlagen: KRO-vragen-en-NOV-antwoorden-24052012.pdf

 2. Metaal op Metaal heupen weer in de media: Elisabeth Orthopedie Tilburg legt uit

  In het programma wordt gesuggereerd, dat Nederlandse orthopeden bewust zijn doorgegaan met het plaatsen van deze MoM-protheses ook toen men al wist dat er problemen met deze protheses waren. De medisch specialisten zouden dat gedaan hebben, vanwege banden met de industrie.

  Orthopedie Elisabeth Tilburg neemt afstand van deze verdachtmakingen waar het de medisch specialisten van het ziekenhuis zou betreffen.

  Lees verder

Comments are closed.