Innovation­award voor fysiotherapeu­ten Yvonne Geurts en Shanna Bloemen

Het Radboudumc reikte op donderdag 10 januari voor het eerst een Innovatie Award uit. Deze ging naar de fysiotherapeuten Yvonne Geurts en Shanna Bloemen.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FYGO Uitzendbureau voor de fysiotherapeut

Ze kregen de award voor hun inzet en succesvolle implementatie van het innovatieve concept: Beter uit Bed. Met hun enthousiasme en een geheel andere blik op de gezondheidszorg hebben ze het hele huis letterlijk in beweging gekregen.

Allemaal onder het mom van één missie: collega’s binnen en buiten het Radboudumc enthousiasmeren voor een nieuwe mindset: kijk naar wat de patiënt wél kan. De zorg is veel te veel georganiseerd rond het bed, zo vinden Geurts en Bloemen. Terwijl patiënten juist sneller herstellen door hen te motiveren tot bewegen.

Hun inzet beperkt zich niet alleen tot de patiënt. Het concept dat zij bedachten om ook medewerkers in beweging te krijgen en de trap te laten nemen is ook succesvol. Zoals Stefaan Bergé, voorzitter van de innovatiecommissie IBoard, ook al zei bij de uitreiking; ‘Want zeg eens eerlijk, wie durft er nog met de lift te gaan,’

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl