Advertentie:bezoek fysiovacature.nl

Ben jij een gepassioneerd fysiotherapeut die zich verder wil ontwikkelen als kniespecialist? Op 4 en 18 april 2019 organiseert Sportmedic Fysiotherapie te Breda de tweedaagse cursus:

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FYGO Werving en selectie voor de fysiotherapeut

Klinisch redeneren bij (complexe) sportgerelateerde knieklachten’, een verdiepende blik op knieklachten vanuit praktisch en fundamenteel perspectief.

Tijdens deze tweedaagse cursus, geaccrediteerd voor 17 punten, ontwikkel je handvatten om jouw professioneel handelen bij patiënten met knieklachten verder te verbeteren!

De incidentie van (traumatische en niet-traumatische) knieklachten in de huisartsenpraktijk is 13,7 per 1000 patiënten per jaar waarvan de meeste knieletsels ontstaan tijdens sportbeoefening of bij activiteiten die niet aan werk of verkeer gerelateerd zijn. Wat is de reden dat een sporter knieletsel oploopt? Stomme pech of zijn er predisponerende factoren te ontdekken die het blessurerisico vergroten? Is het kneeing-in fenomeen nog steeds een toepasbaar begrip of is het pathomechanisch construct achter het beweegbeeld complexer?

Scholing-VKB

Tijdens de cursus zal er diepgang gezocht worden in thema’s als biomechanica, kinematica, (patho)fysiologie, motor control en motor learning en zal je leren accuraat te observeren zodat jij als fysiotherapeut het verschil kan gaan maken!

Voor wie:

Fysiotherapeuten, Sportfysiotherapeuten & Manueel therapeuten met passie voor de knie!

Wat het jou onder meer oplevert:

  • Kennis van de mechanica van de knie, als onderdeel van de kinematische keten, tijdens het functioneel bewegen van het menselijk lichaam;
  • Inzicht in de mogelijke adaptaties die optreden in het bewegend functioneren bij de aanwezigheid van anterieure kniepijn;
  • De integratie van een ‘functioneel mechanische zienswijze’ in jouw diagnostisch proces;
  • Recente inzichten rondom motorische controle;
  • Kennis en vaardigheden om een specifieke interventie te ontwikkelen en uit te voeren vanuit het perspectief van motorisch leren;
  • De handvatten om vanuit het perspectief van inspanningsfysiologie, trainingsleer & periodiseren een specifiek interventieplan op te stellen;
  • De integratie van de opgedane kennis en vaardigheden in het klinisch redenatieproces bij iemand met (complexe) sportgerelateerde knieklachten!

Voor meer cursusinformatie en de mogelijkheid tot inschrijving, kijk op de website van Sportmedic Fysiotherapie

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl