Advertentie:bezoek fysiovacature.nl

De Nederlandse bevolking vergrijst en het aantal oudere mensen in de behandelkamers en oefenruimten neemt verder toe. Hoe kunnen therapeuten optimaal bijdragen aan de kwaliteit van leven van hun oudere cliënten? Deze vraag staat centraal in de nieuwe cursus ‘Ken uw oudere cliënt’ voor fysio-, ergo- en oefentherapeuten, die in september 2017 van start gaat bij Leyden Academy on Vitality and Ageing.

- tekst gaat verder na deze advertentie -


FYGO Werving en selectie voor de fysiotherapeut

Maatwerk voor oudere individuen

In de cursus wordt behandeld wat het proces van veroudering precies inhoudt en waar kansen liggen voor vitaal en gezond oud worden. Wat vinden oudere cliënten belangrijk in hun leven, wat zijn hun wensen en verlangens? De cursisten krijgen wetenschappelijke inzichten, handvatten en interventies aangereikt om hier in hun praktijk nog beter op in te spelen en zo positief bij te dragen aan de kwaliteit van leven van oudere mensen. Dr. Lex van Delden, zelf fysiotherapeut en bewegingswetenschapper bij Leyden Academy, licht toe: “Ieder mens is uniek, en zeker als we ouder worden zijn er grote verschillen in gezondheid en kwetsbaarheid, maar ook in hoe mensen hiermee omgaan en wat zij belangrijk vinden in hun leven. Voor zorgverleners is het belangrijk om te begrijpen wat ouder worden inhoudt en met welke benadering en behandeling zij oudere individuen het beste kunnen helpen.”

Klassikaal en online

De cursus ‘Ken uw oudere cliënt’ gaat in september 2017 van start en omvat twee klassikale lesdagen in Leiden gecombineerd met online educatie, opdrachten en coaching. Cursisten oefenen in teams in een workshopsetting en gaan op werkbezoek. Deelname aan de cursus kost 475 euro. Accreditatie voor fysiotherapeuten is in aanvraag bij het KNGF en voor ergo- en oefentherapeuten bij het ADAP. Meer informatie over het programma, leerdoelen en docenten is te vinden in de brochure op de website: http://www.leydenacademy.nl/kenuwoudereclient

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl
Vorig artikelPatiënt stuurt prothese aan met eigen gedachten
Volgend artikelUMCG start pilot leefstijlprogramma voor getransplanteerde patiënten