ADRZ opent Bekkenbodemcentrum

Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis opent op dinsdag 4 juni 2013 een bekkenbodemcentrum in de locatie Vlissingen. In dit centrum worden patiënten ontvangen met uiteenlopende plas- en verzakkingsproblemen. Het bijzondere van het bekkenbodemcentrum is de intensieve samenwerking van diverse disciplines. Urologen, gynaecologen en chirurgen zijn aan het centrum verbonden, maar ook gespecialiseerde verpleegkundigen, fysiotherapeuten, maag-, darm- en leverartsen en psychologen worden ingezet, waarna binnen een uur een zorgtraject kan worden opgesteld.

- tekst gaat verder na deze advertentie -
FYGO Werving en selectie voor de fysiotherapeut

Incontinentie is een veel voorkomende aandoening. Meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen van 45 jaar en ouder heeft er last van. Ook onder mannen komt incontinent voor, maar bij vrouwen toch nog zo’n twee keer zoveel. De blaas, de baarmoeder en de endeldarm worden met banden op hun plaats gehouden. Deze organen rusten op de spieren van de bekkenbodem. Als de banden en spieren niet sterk genoeg zijn, kunnen de organen naar buiten komen. Dit wordt een verzakking genoemd en die kan leiden tot urineverlies of problemen met de ontlasting.

Urineverlies leidt vaak tot gevoelens van schaamte en frustratie. In veel gevallen blijken de klachten wel degelijk te verhelpen of ze kunnen sterk worden verminderd. Met name veel ouderen in bejaarden- en verzorgingstehuizen hebben last van ongewenst urineverlies en verzakkingen, terwijl zij denken dat er weinig aan te doen is. Ook het vervelende gevoel dat verzakking geeft bij het lopen kan worden verholpen.

Er zijn niet alleen veel verschillende vormen van urine-incontinentie, ook de oorzaken kunnen sterk uiteen lopen. Het is van belang dat snel de juiste diagnose wordt gesteld. Juist door de samenwerking van verschillende disciplines in het bekkenbodemcentrum is dat mogelijk. De patiënt kan in één spreekuur worden gezien door verschillende specialisten. Het gevolg is een snellere en complete diagnose en een passend zorgtraject.

Bron: Admiraal de Ruyter Ziekenhuis

Advertentie:bezoek fysiovacature.nl

2 REACTIES

Comments are closed.